Črna redkev v tem času

Pozdrav vsem!

Malo pomoči prosim in upam da - enostavno vprašanje:

Fant je zbolel in edina stvar, na katero "prisega" je črna redkev (z medom). Pa me skrbi, da se jo tak čas niti ne da dobiti-kupiti. Jo je slučajno kdo kje videl v zadnjem času? (Lj. z okolico)

Hvala za vsak namig.

Teja

teja-kit.

Poglej na glavni tržnici. Tiste mamke tam ob robu (na vozičkih), bi jo znale imeti. Je pa res že malo pozno.

Julija
če je pa ne boš dobla, pa glede na toi, da mu odgovarja med, sprobajta med s cimetom. http://89.212.8.106/igra-paloma/4images/details.p klavdija
v Leclercu jo imajo. mišika
Ja, pred kako uro jo je bilo ogromno v polici. lp Vesna
V Tušu in v Interšparu jo videvam. Na tržnici pa čisto zasigurno dobiš. Pozdravček!
Hvala lepa vsem! Dobila na trznici, zdaj pa upam, da bo delovalo; Soncen pozdrav, pomesan z deznimi kapljicami, v pricakovanju mavrice; Teja teja-kit.
menda črna redkev in med pomagata ,če ima otrok vnet ušes?da to popije jagodna pita
ČRNI REDKVI odrežemo koreninico, da lepo stoli. Na vrhu odrežemo pokrovček in izdolbemo toliko, da lahko vanjo damo 2 žlici medu. Pokrijemo in pustimo stati 2 dni. Redkev spusti še svoj sok. Vsak dan se poje 1 žličko. Večjo črno redkev odrežete nekoliko na spodnji in zgornji strani, da nastane ravna ploskev. Nato na vrhu izdolbete luknjo, do približno četrtine redkve. S tanjšo iglo za pletenje prebodete skozi dno. V vdolbino daste med in vse skupaj postavite v posodico. Ko med izteče, ga dodajajte. Zadeva naj se izceja čez noč. Sok črne redkvice (naribaš, čez gazo stisneš kolikr se da), dodaš žlico medu, malo limoninega soka, razredčiš z vodo in spiješ. jagodna pita

Lahko se uporablja, za ta isti namen tudi bela repa. Jaz sem to poikusila in je zelo dobro za zdravje.

Fascinante1

Dobro za zdravje že mogoče, sicer pa.... a ne bi bilo veliko bolje, da poješ repo, potem pa poješ še žlico medu za desert?

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti