Carbonara s krompirjevimi tortelini
Star sem 16 let in imam probleme s crko ž, ko poskusam is izgovoriti crko ž zveni kot š, problem pa bi rad resil sam Brez kaksnega logopeda.. Hvala za vsak nasvet
SejalecMoj edini nasvet bi bil, da le pojdi k logopedu, ki je usposobljen za premagovanje težav, kot je tvoja.
SonjaJaz bi se lotil takole: ponavljaj si "s", "z", "s", "z", "s", "z", "s", "z", "s", "z"... Potem poskusi preklopiti na "š", "ž"...
Šviga-švaga, šumijo šume, školjke šklopotajo, štorklje je prištorkljala ali samo veter ššššššššumiiiišššššumiiiii ... To so take enostavne vaje, ki jih lahko delate še preden greste k logopedu. Ampak izpeljite tako, da bo otroku vaja v zabavo.
NomenNo, 16 letnik ni ravno otrok, Nomen.
Sejalec, ti pa le k logopedu, no, saj ne grize, tudi takih v tvojih letih ne, verjemi. Da s svojimi vajami ne boš naredil več škode kot koristi. Saj veš, strokovnjaki so zato, da naredijo bolje kot amaterji.
Odgovor je namenjen Arielli.
NomenNomen, ariella je spraševala pred več kot 4 leti in od takrat, upam, že rešila problem svojega otroka.
Kot otrok tudi jaz nisem izgovarjala šumnikov, še v prvem razredu ne. Takrat, skoraj petdeset let nazaj mislim, da še niso poznali logopedov, vsaj nobeden se ni s tem ukvarjal, tudi v šoli in zdravniškem pregledu ne. Do konca drugega razreda sem se jih naučila izgovarjati sama od sebe. Mogoče je malo pripomoglo tudi to, da se s tem nisem počutila obremenjeno.
tejkicaNaša bejba ima teževa z R. Pravi težka črka. Delamo vaje, ki so povsem drugačne kot sem si predstavljala. Recimo _ brisalci za avto, motor, prikaz dejavnosti z jezičkom. Nič črke r. TDITDITADA. Ni težke črke. Je pa zoprno, nima rada. Pravijo, da bi se morala naučit v 14 dneh.
Ja pa ljubka, ko reče: " Gjem hajat!"
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Bruschette s paradižnikom in kumarami