dajte napisat čimveč receptov za
pa še nekaj me zanima: v restavracij ponavadi jem
hvala.
roxy*
dajte napisat čimveč receptov za
pa še nekaj me zanima: v restavracij ponavadi jem
hvala.
roxy*
1. Špinača ali blitva: zmrznjeno oz. odtaljeno blitvo narežem na drobne koščke in zdušim na stopljenem maslu kakih pet minut, vmes malo zalijem z mlekom ali sladko smetano, dodam kako žlico parmezana, sol, poper. Premešam z vročimi testeninami, povrhu potresem s svežo skuto.
2. Če imamo dobro svežo polnomastno skuto, so najboljši brez vsega - makaroni, premešani s skuto.
3. Enako hitra je tunina omaka: konzervo tunine razdrobim z vilicami in zmešam v gladko pasto z dodatkom oljčnega olja, 1-2 stisnjena stroka česna in velik šopek nasekljanega svežega kopra...![]()
4. Bazilikin pesto je pa gotovo v bazi...
5. Aja, mozzarela: včasih zamešam na drobno sesekljan svež paradižnik, nakockano mozzarelo in baziliko direktno v res vrele testenine in pustim nekaj minut na toplem...
Nasja
Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 17. apr 2008 00:36:18Pojdi v knjižnico in si sposodi knjigo Sončna kuhinja.
Loni MakaroniOmake take in drugačne - dejstvo ostaja, da sladka smetana tekočino zgosti, kisla jo pa redči.In je pač treba slednjo gostiti z rumenjaki ali škrobom na različne načine.
Namesto omake pa pridejo prav tudi pireji, za na pasto je odličen česnov, enako primeren za navdušence nad zdravo prehrano in tiste, ki jim ne diši kuhinjska tlaka.
Nekaj strokov česna, še olupiti jih ni treba, kuhamo do mehkega v toliko mleka, da so pokriti.
Česnovo pasto samo iztisnemo iz strokov na pasto/meso/riž .
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Klasična pizza

Odlično hitro kosilo