Pečenice na leči
Poznam kar nekaj rejcev, ki prodajajo rodovniške pse, ki tudi naredijo marsikaj, da je njihovo leglo tako, kot so si ga zamislili. Konkretno: nabavijo mladičko, ki bo z njegovim psom (iz njegovega legla) imela najlepše mladiče, čez nekaj časa ugotovi, da psica ni ravno taka, kot si jo je zamislil in jo proda naprej. Ali pa se z lastnikom psice že vnaprej dogovori, da jo bo vrnil - zavrgel, če ne bo po njegovih pričakovanjih. Kaj je pa potemtakem takšno ravnanje? Kar primerljivo s t.i. preprodajalci.
Da sploh ne govorim, kaj vse človek vidi na pasjem vežbališču, kaj počnejo s psi prepotencirani lastniki - rejci, ki bi seveda radi s svojimi psi dosegli kar največ, da bo njegova psica imel najmanj enko, preden jo bo sploh paril. Človek vidi konkretno maltretiranje, ko ima pes ušesa povešena do tal, ko lastnik malce privzdigne glas in se plazi po tleh, ko lastnik le nedolžno dvigne roko. Ko lastnik v igri psico z vso silo brca v rebra, da dobi rešpekt pred njim. Kaj je pa potemtakem takšno ravnanje? Človek bi ubogega psa kupil le zato, da bi ga rešil pred njegovim lastnikom.
Tako da: marsikateri slovenski rodovnik je tudi krvav!
Anjaycrna,
moje pisanje ni v stilu "baba čula baba rekla", ampak so to stvari, ki jih sama poznam. Nikakor nisem posploševala, ampak sem samo povedala, da tudi obstajajo primeri. Kot med mešančki obstajajo primeri bolezni, tako tudi med rodovniškimi psi obstajajo primeri. Tudi bolezni.
Draga ycrna, če si sama v tem poslu, potem v mojem postu sigurno nisi prebrala ničesar novega. Ne me pa vleči za jezik, da naj te ljudi imensko izpostavljam tukaj na forumu. Ali si sploh pomislila na možnost, da sem jih prijavila za njihovo ravnanje?
Anja| HelpAnimal je napisal/a: |
| No,v bistvu pa imaš tudi na nek način prav,da so samo nerodovniški in rodovniški,ampak to še ne pomeni,da so mešančki bolj zdravi,kot je po kmečko napisal Sonček. |
Hm, pse obožujem, ampak še vedno niso ljudje. Tudi noben od naših psov, ne rodovniški ne tisti brez rodovnika, ni nikdar jedel pri mizi, če smo že pri enačenju ljudi in živali. Pes ostaja pes, človek pa človek.
In obravnavati katero koli žival kot človeka - ja v nekaterih rečeh se pa vendarle razlikujemo, kajne?
Glede obolenj in prenašanju bolezni ali napak iz roda v rod pri ljudeh - genski testi se delajo, kajne? In ob možnih slabih napovedih se ljudje lahko odločimo, kako ravnati. Ali spraviti na svet prizadetega otroka ali ne?
Psi pri nepravih vzrediteljih nimajo izbire. Nekdo, ki mu je do živali, pa bo takšne stvari preprečil.
Meni je vseeno, kakšnega psa ima kdo, z rodovnikom ali brez, samo da ga ima rad. Drži pa mojem skromnem mnenju, da bi bilo manj zavrženih in potepuških psov, če bi ljudje z živalmi bolj odgovorno ravnali. Ker mi imamo razum in moč za ukrepanje, živali pa zgolj svoj nagon.
Tako da je vprašanje, ali tudi partnerja izbiramo na podlagi rodovnika, nekoliko mimo. Že zaradi razlike med živalmi in ljudmi. In nikdar nisem marala ljudi, ki so iz svojih psov skušali narediti bitja s človeškimi lastnostmi, saj na ta način negirajo pasjo naravo, kajne?
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečenice na leči

Mehiške taco košarice