Vodni filtri
| Icey je napisal/a: |
| da uspešno prečisti 140 onesnaževalcev, vključno s pesticidi, težkimi kovinami... in poleg tega uniči še 99,9% bakterij in virusov, prepušča pa delež kalcija, magnezija in podobnih mineralov, ki jih rabimo. Pa še voda je vedno sveža. Icey |
No, to me pa zelo zanima, kako ta filter loči med delci, ki jih MI v vodi ne maramo in onimi, ki jih rabimo, kot praviš. Če sta dve taki snovi (eno rabimo, druge ne, če poenostavim) približno enaki po masi, enakega naboja,....
Mi imamo tudi tak filter, 0,02 mikronski. Ker je voda ves čas hudo klorirana, se je ne da piti več (ja, v Ljubljani, ne verjemite vsega kar berete, da v Ljubljani ne klorirajo vode).
Rimljanka, ne prepušča delcev, ki so večji kot 0,02 mikrona. Ni skrivnosti, zgolj fino oglje. Vse kar je raztopljeno in večje kot to pa spušča. Nekateri viruso so manjši, večina pa ne. Bakterije so večje. Jasno raztopljene snovi, kot so nitrati jih ne zadrži...
So ponujali tiste filtre, ki nekaj "oživijo" vodo, samo ker v to ne verjamem, sem kupil navadnega mehanskega. Pa še elektrike ne potrebuje. Nam je elektro že tako podražil za 40% v novembru elektriko. Kazen za ekologijo. Morda v kakšni drugi temi...
Jernej - zasebno mnenje
| petardica je napisal/a: |
| http://www.bestshop.si/index.php?str=categorie&c pa priporočate?Na te zadeve se ne spoznam,sem pa že večkrat razmišljala,da bi si tako stvar nabavila,ker v naši vodi je ful veliko vodnega kamna... petardica |
Petardica, če gre samo za vodni kamen, ne rabiš filtra, ker vodni kamen organizmu ni škodljiv.
AtinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Nacho čips gostija

Princeske