Tudi sama sem prej mislila, da ne bo dobro, če je toliko dni v hladilniku. Potem pa enkrat ni šlo drugače, ker sem imela res eno večje praznovanje za pripravit praktično sama in je tako prišlo...Torta je bila, vsaj po mojem mnenju, ista kot prvi dan. Verjetno vsi mislimo enako, da se bo pač pokvarilo, sem se takrat res zelo bala, ampak zdaj vem, da ni strahu in nisem več obremenjena s tem in tudi dela nimam več toliko naenkrat. Večinoma je tako, da prvi dan spečem testo, drugi dan naredim kreme in torto zložim skupaj (navlažim čisto normalno, s "tušem"), tretji pa pride krašenje s tičino, četrti dan jo pa oddam oz. gre za dan dogodka. Ampak drugače je tudi, ker imam s tem osebno izkušnjo, verjetno, če sama tega ne bi izkusila, tega ne bi prakticirala, tudi če bi mi kdo rekel, da je to OK. Res je tudi, da si čez teden časovno ne morem privoščiti, da bi lahko torto naredila v enem dnevu ali dveh in iz tega posledično izvira tudi ta praksa. Večinoma delam tudi torte z obilico kreme, sadjem, smetanaste (sacherca recimo mi je blaaak in je nikoli ne delam, tudi nisem ljubitelj čokolade nekako in tako mi tovrstne torte niso blizu, zato se mogoče tudi toliko ne izsušijo...)
Sicer pa vsak po svoje, nimam namena nikogar zavajat, zakaj le, mogoče pa tudi moji jedci niso tako "aklih", so že čisto navdušeni nad samo obliko in izgledom, okus je potem MORDA postranski, tisto kar imam možnost sama pokusit, pa mi je všeč. No, meni je bila zelo všeč tudi Goljatova torta iz tečaja okraševanja, ki so jo skoraj vsi skritizirali. Sicer pa, verjetno me tudi tolliko že poznate, da ne kompliciram preveč, kar se tiče prehranjevanja

Adios
katec lopatec
Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 05. apr 2008 00:22:54