Potrjujem Ally82, da se zeleni čaj ne daje v vrelo vodo.
Postopek priprave čaja v rinfuzi (močnejši okus) je tak, da voda zavre, potem jo pustiš, da se ohladi na želeno temperaturo, katera je odvisna od vrste čaja (nekateri se prelivajo s 60, 70, 90 st.C; takšne čaje poznam jaz, verjetno so tudi takšni z drugačnimi temperaturami), preliješ vodo po čaju (malo), s to vodo ogreješ čajnik in odliješ stran, šele nato preliješ s preostalo vodo in pustiš predviden čas in po preteku le-tega takoj odstraniš čaj. Čaj ne zavržeš, saj ga lahko uporabiš tudi za drug, včasih celo tretji preliv (če je čaj kakovosten, je tudi to možno), posledično mora biti čaj dalj časa v vodi.
Če kupite čaj v čajnicah, vam prodajalke povedo čas in pravo temperaturo - le tako iz čaja "potegnete" maximalno. Je pa tudi res, da so si okusi različni, zato jaz čas vedno prilagodim svojemu okusu.
Čaj v filter vrečkah je slabše kakovosti v primerjavi s čajem, ki ga kupimo v rinfuzi. Filter vrečke dajo tudi svoj (pri)okus. Za zgoraj opisani postopek potrebuješ čas (pitje čaja je na Kitajskem in Japonskem OBRED), zato v službi veselo tudi jaz uporabljam čaj v f.vrečkah.
Pijem več vrst, najljubši mi je zeleni jasminov čaj.
LP Lipa