Polnjene paprike
Moja pečica ima poleg klasičnega zgoraj-spodaj, ventilatorja tudi opcijo pečenja z vročim zrakom. Te opcije nisem še nikoli uporabila, pa me zanima kaj ve pečete tako. Pravzaprav niti ne vem kakšna je rezlika med ventilatorjem in vročim zrakom. Pa ne se mi smejat.
JulijaV nedeljo sem pekla na srednji rešetki pečenko s krompirjem v keramičnem pekaču, na spodnji pa jabolčni zavitek.
Ventilacijska pečica je zakon!
stara
Španske vetrce sušim v 5 nivojih! Moja je prastara (uporabljana samo ob vikendih), ima samo ventilacijo, pa se vseeno zelo dobro obnese, jo pač poznam.
| Julya je napisal/a: |
Moja pečica ima poleg klasičnega zgoraj-spodaj, ventilatorja tudi opcijo pečenja z vročim zrakom. Te opcije nisem še nikoli uporabila, pa me zanima kaj ve pečete tako. Pravzaprav niti ne vem kakšna je rezlika med ventilatorjem in vročim zrakom. Pa ne se mi smejat. Julija |
Pri opciji "ventilator" ogrevajo pečico grelna telesa na dnu ali na stropu - odvisno od izbire , ventilator zrak samo premeša.
Pri opciji "vroč zrak" deluje grelno telo za zadnjo stranjo in tam skozi odprtine piha vroč zrak. Vključi pečico in sama preveri.
Pri pečenju na več nivojih je nujen vroč zrak, ob uporabi opcije "ventilator" se pecivo na zgornjem ali spodnjem pladnju rado zažge , če pečemo na treh, ostane na vmesnem slabo pečeno.
Cila| Cila je napisal/a: | ||
Pri opciji "ventilator" ogrevajo pečico grelna telesa na dnu ali na stropu - odvisno od izbire , ventilator zrak samo premeša.
Pri opciji "vroč zrak" deluje grelno telo za zadnjo stranjo in tam skozi odprtine piha vroč zrak. Vključi pečico in sama preveri.
Pri pečenju na več nivojih je nujen vroč zrak, ob uporabi opcije "ventilator" se pecivo na zgornjem ali spodnjem pladnju rado zažge , če pečemo na treh, ostane na vmesnem slabo pečeno. Cila |
Najlepša hvala za razlago. Spet nekaj več vem. ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Pohorska gibanica