Orhideje

Ne, ne gre za rože. Mene je totalno fasciniralo. Že tako sem usekana na tele rože, zdej pa še to.

Se morda kateri sanja, iz česa jih dela? Ker bom probala.

http://uk.youtube.com/watch?v=XdX2LHCRYjg&feature=r

By the way - včeraj sem naredila svojo prvo torto iz tičine mase. Doma narejene, seveda. Super je ratala, sem pa pogruntala sistem, kako domačo tičino gor spravit, brez da se strga. Zvaljaš jo na peki papurju, zrolaš ko kore vlečenega testa s papirjem vred, preneseš nad torto in odrolaš, pa je. Simpl. Samo nekaj... a je vedno treba tičino dol spraskat, ko ješ torto? Ker ni bila dobra (tičina, namreč), pa čeprav sem dodala esenco grenkega mandlja in je imela vonj in okus po marcipanu. Presladko je, pa še malo me je bilo strah, ker sem uporabila barve za pirhe.

lesnik

Krasne so! Res je pravi mojster. iz česa pa so? Pojma nimam. buča
Tegale strica sem pa jaz zadnjič opazovala (pa bolje da ne pokažem mami,ki je usekana na orhideje) Pomoje bi bile lahko iz ticne mase... Roncolino
narejene so iz "sugar gum paste", ki je nekaj podobnega ticino, ni pa ista. se njegova stran: http://www.cakesbydesign.cc/art_of_sugar_flowers.html LP, R. Sporočilo je spremenil(a) rebecca dne 22. feb 2008 13:16:41

Če to stana r. vidi............

ežoj

..., da ne rečem unicorn , čeprav se ne oglaša več

kobra 1
Lesnik Hvala za dejo kako domačo tičino maso spravt na torto tud samo sem delala torto prvič s tičino maso,ki je bla domača,saj je bla kar lepa in za doma a vseeno bi blo super če se nebi tolk trgala.Tud mi smo je neki kar dol sprsskal,saj je zadeva zelo sladka.Uporabla pa sem barve v tubi. Lepo se mejte.in uživajte v preostanku vikenda chappy
Kako lepo!!!! Jaz bi tudi tako torto..... :P:P:P:P Follow your dreams....
Skoraj sem pozabila zapreti usta... ela
kaj je to tičina masa? jaz sem novembra pekla torto in sem uporabljala marcipan. dodala sem barvilo v steklenički, ker sem hotela narediti vrtnice. pa se je marcipan precej razmočil in še barva je bila malo pretemna.zato se je marcipan samo pacal. potem pa sem komaj spravila ven kuglice, da sem naredila čez celo torto grozd z listjem. bilo je martinovo in je ravno pasalo zraven. tako sem se rešila. baška
Ej super! Ta tip je pravi mojster!!! macadamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti