Pasji lajež

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

1. mar 2011 11:17

Imamo psa, ki 2-3 krat zalaja ko nekdo odpre vhodna vrata ali pa pozvoni ali pa ko nekdo od nas na glas reče dober dan. To je vse. Včasih ne zalaja po več dni skupaj. Čudovit pes.

Čez cesto-nasproti naše spalince pa imajo nemško ovčarko, ki nam para živce. Laja na vse ali pa laja na nič. Laja cele dneve in noči. Mir imamo le takrat ko jo zaprejo v hišo, kar pa se redko zgodi. Včaasih ko pridem scuzana iz nočne službe ona pa laja in laja me ima, da bi ji ponudila kost z dodatki, a zaenkrat se še zadržujem. Pogovor s pasjimi lastniki ni obrodil sadov. So rekli, da njih ne moti in da ni tako hudo.

Žalostno.

ATNES

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

1. mar 2011 11:41

Sem imela enake izkušnje.Potem sem jim pa začela ob enih... dveh...treh zjutraj klicat po telefonu in jih spraševat če spijo. Ko so napol zbujeni to potrdili, sem jim povedala da jaz pa ne, ker mi njihov cucek ne da. Po parih nočeh so se naveličali (prej sem trpela dva meseca in sem bila kot zombi) in žival dali spat v hišo. Tačas so pa tudi na občini sprejeli nov odlok o miru in dandanes bi lajanje mirno prijavila. Nobenih problemov nimam z živalmi, tudi lajajo lahko zaradi mene ves dan, a ponoči želim spati. Poglej kakšen odlok o tem ima tvoja občina. Lisa

neznan uporabnik

2. mar 2011 21:24

Daj Lisa, kupi si one zamaške za ušesa. V  vsaki lekarni jih dobiš. Če si to kupiš za letalo, da te ne motijo hrupi letalskih motorjev, si kupi še za to.

 

Ne mi pa rečt, da te pasji lajež al mačje mijauuuu toliko moti,da ne bi mogla spati in bi ob treh zjutraj klicala okol. Potem si ti tudi vsiljivec. Ob  treh zjutraj se ne telefonari okol. Saj si dosegla občinski al vaški odlok,ne?  Saj ti si meni simpa, samo ne verjamem,da ravno kužji how al pa mačji mijauuuu moti tvoj spanec.

Bo že kaj globjega v tebi. To verjetno samo presega kritično točko.

Manj se boj laježa pa mijavkanja kot laježa in mijauuu v službi, če jo imaš.

 

 

Multivitamin

multivitamin

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

2. mar 2011 21:27

No ja, če ti 50 m stran nemška doga celo noč laja.......me ne boš prepričal, da se da spati, multi.

Pa pazi, prazna  je.

rimljanka

neznan uporabnik

2. mar 2011 21:34

Ja, rimljanka vem. Samo to ni izgovor. Pa tud prazna luna ne. Pa naj jaz tebe še tako cenim. Žival je žival. Ne morš ti psu al mački dopovedat,da ne bo lajala al mijaukala. To pač tak je. Saj moja mačka se tud dere pa tuli cele noči,ko ma momente. Trenutno jih ma. Pa kaj pol. Jaz si dam une štople v uho. Mačka se dere in tuli, pa vse ostale v bloku tud. Psi lajajo. Jaz pa mogoče hrgolim,da se cel blok trese, pa ne vem.

 

Multivitamin

multivitamin

tunna  

član od: 11.9.2010

sporočila: 288

2. mar 2011 21:40

Naš pes je enkrat tako lajal, da je zbudil sosedo, ta gre v kuhinjo, prižge luč in BUM - zasači roparja! tunna http://titabota.blogspot.com/

neznan uporabnik

2. mar 2011 21:43

Wow tunna, te je že kak Čak Nor bil na delu,ha,hehe.

 

bum,

 

Multivitamin

multivitamin

lovebeyba  

član od: 25.1.2010

sporočila: 122

2. mar 2011 22:36

Sama nimam problemov z raznim lajanje in mjavkanjem, saj v bloku ne. Ko pa sem čez vikende pri fantu na deželi in ko ima vsaka hiša vsaj po enega psa in več mačk se pa začne... Navadno imam okno odprto na kip, tako da se vsako lajanje in mjavkanje sliši. Za pse sem se navadila, da jih sploh ne slišim več. Me pa zbudijo mačke, ko se ženijo. To pa res tak ''zavijajo'' pa mjavkajo, da se zbudiš in včasih ne moreš zaspati nazaj. Zato včasih, malo naredim pšššš, pa si najdejo novo lokacijocijo za mjavkat :) Je pa tudi samo lajanje odvisno od pasme oz. velikosti psa. Smo meli za sosedo čivavo, nonstop lajala, sam to bolj potiho, tako da zaradi hrupa ni bila moteča. Se pa spomnim, ko sem še pred leti hodila na počitnice k babici, kjer so pa sosedi imeli aljaške malamute, ki so lajali cele noči. Ampak z tako zastrašujočim laježem, tako kot zavijajo volki. Me je bilo kar strah :) lp, lovebeyba lovebeyba

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

3. mar 2011 8:43

Za vse, ki vas pasje obnašanje zanima, oziroma bi se o raznih težavah (kot je pretirano lajanje) pogovorili z drugimi lastniki psov, je na sosednjem forumu odpta prav posebna tema, morda bo kdo našel kaj koristnega zase:

 

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,35860.0

 

Mojca

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. mar 2011 9:26

Tunna, super. A je soseda potem kaj nagradila tvojo kužiko?

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti