Bohemske kocke in čokolada

Pozdravljeni! Že dolgo iščem recept bohemske kocke pa ga na žalost nikjer ne najdem.Če ga ima kdo bi se zelo "toplo priporočala".Imam pa še en problem:Nikoli mi ne uspe narediti čokoladne glazure na pecivu. Ne vem kaj delam narobe, vedno mi pri rezanju peciva čokolada na vrhu poka.Vem da nekatere zelo veliko pečete zato se obračam na vas za pomoč.

Tatjana

ALJA3

Ojla! Čokolada poka zato, ker ji je potrebno pri segrevanju dodati kako žlico olja ali margarine-tako postane bolj mehka. Za bohemske kocke pa ti bo moral pomagati kdo drug. Veliko uspeha! ham-njam
Glede čokolade se držim pravila, ko je čok. hladna pustim malo na sobni temp. nato pa režem z nožem, ki ga pomakam v vročo vodo.Vsak rez na novo.Res pa je kako jo tudi pripraviš.Nekateri zelo hvalijo s smetano.Jaz tega žal še nisem poskusila,bom pa v bodoči prihodnosti.Ponavadi jo stopim z marg. in dodam malo olja.Delam pa vse od oka. balonka

A tole pecivo iščeš?

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3096

rimljanka - zasebno mnenje
Ko delam čokolado dam vedno zraven margarino in na koncu malo vode, predno jo režem pa jo vendno pustim na sobni temperaturi. Vse sem ze poizkusila, pa še nisem ugotovila, kaj je narobe. Tatjana ALJA3
To iščem! Rimljanka najlepša hvala!!!! ALJA3
http://www.coolinarika.com/recept/boem Naredila po tem receptu in so res odlicne tele boemske kocke ... Barolina
jaz topim čokolado na maslu, na koncu pa dodam malo mleka ali pa smetane. tanjaj

Čokolado raztopiš s par žlicami olja in s tem preliješ pecivo. Za vsak rez, ki ga narediš nož polij z vročo vodo in obriši.

jade
.....Ali pa v Intersparu kupiš majhen električni nož za cca 16 €. F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti