Hrvaški zakon

Potrdilo lahko dvigne eden od staršev na UE. Potrebuje podatke osebe (ime, priimek, EMŠO ter številko dokumenta - potni list ali osebne), s katero bo otrok potoval. Potrdilo je kartonček, kjer so napisani vsi podatki, veljavnost je 1 leto. Potrdilo dobiš takoj. Jaz imam za moje vnučke potrdilo, lani sem imela še za hčero od nečaka. Pozdravček!
Potemtakem sami mladoletni ne morejo potovati. Drži? rimljanka - zasebno mnenje
Ne čisto. Do 15. leta mora imeti s seboj potrdilo, o čemer je kolegica tule že pisala. Pa tudi po 15. letu je primerno, da ima mladostnik s seboj kakšno overjeno zadevo, kjer piše, zakaj in kam potuje ter kdo za njega jamči - in ta dokument je treba imeti kar ves čas s sabo. Namreč, brez tega se lahko takoj vzpostavi presumpcija trgovine z belim blagom ipd. Kdorkoli je pa v pubertetniških letih moral na kakšnem Heathrowu razlagati, zakaj je prišel v UK, pa itak ve, o čem govorim. Vendelina jr.
Se mi zdi, da gre tukaj za dve razlicni stvari. Eno je potrdilo, kartoncek, ki ga izda RS, o cemer govori dragicka. To se prakticira ze kar nekaj casa. Druga stvar pa je hrvaski zakon, po katerem se sprasuje in naj bi bil uveden na novo. A mam prav? slepakura
Imaš, ampak v osnovi je ista zadeva, samo plat je druga. Mladoletna oseba mora imeti potrjeno spremstvo ali pa od staršev napisano kam in zakaj gre in zdaj so to posebej uredili tudi v sosednji državi. Vendelina jr.
Ko pa pridejo oni k nam pa ne rabijo imeti potrjeno spremstvo pa ne vem kaj še vse .... pa vseeno delajo pizd..... argeta
Tole je bilo včeraj objavljeno na straneh Policije: http://www.policija.si/portal/szj/szj_prikaz_det.php

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti