Kaj za prilogo?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. jan 2008 16:25

Zelo veliko klasiš mesnih informacij boš imela na mizi, ni kaj....... Poglej, mi se zdaj že dva dni kreativno izražamo na topicu o brstičnem ohrovtu. Ta zelenjava gre lepo k relativno kompaktni in konkretni mesni informaciji, ki jo boš ti servirala. Potem h klasiki od zrezkov v gobovi omaki gredo lepo zraven skutino-zrdobovi žličniki. Klasično, da bolj ne more biti (skuta, jajca, zdrob, maslo zamešaš skupaj, daš v hladilnik za dve uri, oblikuješ eno tako cevasto obliko, zaviješ v alufolijo ali krpo, kuhaš v kropu 45 minut, odviješ, razrežeš in that"s it) Potem je klasika od priloge tisto, da pripraviš na kolute narezane opečene melancane (prej jih je treba odcediti), na pol opečene pelate in zraven še kosi parmezana (in to vse skupaj tik pred zdajci v pečico, pa naj se greje 5 minut na 220 stopinjah) Krompir - jaz bi sem dala bodisi pastirski krompir, bodisi kropmir po lyonsko (to je tisto, da večji krompir skuhaš do plovice, vzdolžno prerežeš, malo izdolbeš in potem napolniš z mešanico krompijra, parmezana, peteršilja...) Pa guacamole. Tale mesni napad je treba malo z avokadom presekati. Ali pa krompir pečeš zraven pečenke in dodaš še nekaj pomaranč, ananasa, paprike...da se malo arome naredi (pečenka je pa tako grozno klasična....) Upam, da boste še imeli kaj prostora za torto... fino žurajte Vendelina jr.

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

22. jan 2008 17:35

Zelo dobro je tole: Skuhaš zelenjavo - cvetačo, korenček, brstični ohrovt, brokoli,... Ko je kuhana, daš v pekač in zaliješ z mešanico jajca in smetane. Vmes med zelenjavo daš lahko še kuhan riž. Zapečeš v pečici. Zraven pečenke ni boljšega kot pražen krompir. Tudi mlinci niso slaba ideja, še posebej, če so narejeni doma (testo kot za vlečeno, malo bolj na debelo, spečeš, narejene zabeliš z mastjo). Jaz bi naredila to kar sem predlagala in ne bi preveč komplicirala. Je najlažje, ker narediš in pozabiš, in ti ni treba skrbeti ali bo še toplo, ko boš dala na mizo (kot naprimer pire krompir). Urša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti