Zbirate recepte

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15858

15. jan 2008 20:57

V posebnih mapah so recepti iz revij, v posebnih spet recepti z različnih kulinaričnih forumov, razporoejeni po vrstah jedi, po rokovnikih na oroko prepisani in napisani recpeti, zbrani z vseh vetrov in različne zabeležke v zvezi z njimi, vsega skupaj bi se jih nabralo ne vem koliko, morda nekaj sto ali pa malo čez tisoč, kaj vem, tu nekje...

Potem zbiram posebne izdaje ali priloge nekaterih naših in tujih časopisov in revij, te  imajo svoje mesto na posebni polici, potem so tu recepti na cedejih, pa samo v računalniku, spet ena polica je namenjena zgolj posmeznim priemrkom revij, ki sem jih kupila kar tako, knjig je pa naš dečko rekel, naj ne omenjamo (bolje, da jih ne, jih ne štejem več...)

In nakoncu ravnam kot slepakura - le redko delam čisto po receptu, vsakega moram predelat mao po svoje.

Je pa res, da me sprošča brskanje po vseh teh mapah, ali pa listam po njih, ko mi včasih zmanjka idej, kaj naj skuham....

Mamamia

mamamia

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

15. jan 2008 21:09

Ja jaz recepte zbiram in shranjujem v mape. Za sladice imam eno in za ostale jedi drugo. Revije z recepti (lisa, nova,.... ) imam v fasciklu. Pred tremi leti je bilo vse zloženo po abecedi, označeno kaj nam je bilo dobro in kaj ne. Kuhala sem res ful ful. Tako kot pravi Jelenčkova - vsak dan nekaj drugega. Med nosečnostjo sem bila na bolniški in sem kuhala kosilo in večerjo. Samo eksperimentiranje (to je bilo uživancije). Ko sem rodila se je vse spremenilo. Recepti so povsod po malem, revije na kupu med časopisom, kuham pa vedno najlažje stvari, da je kar se da malo dela, sploh ko sem sama s hčerko doma. (včasih - zelo redko - ko dobim varstvo pa si še vedno dam duška). Recepte pa še kar naprej zbiram upam, da jih bom lahko sprobala na stara leta, če ne bom pazila na vnuke E.

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

15. jan 2008 21:13

no, saj ni važno,. se mi zdi, da je enkrat že bila ta tema vem, da sem pisala, da jih imam v računalniku po mapah oz. tematikah in notri shranjene povezave direktno na internet, sem pač informatik, poklicna deformacija... V papirju že dolgo ne. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17890

15. jan 2008 21:25

Joj, davno, davno.................... tako pa ne bomo pretiravali, no, katka lopatka. rimljanka

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

15. jan 2008 21:31

Ma samo spomnila sem se, časovnega okvira pa res nisem vedela. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 15. jan 2008 21:32:57

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

15. jan 2008 21:48

jade je napisal/a:
Jelenčkova minilo te bo, ko boš imela 3 kričeče mulce za mizo, ki bodo lačni čakali kdaj bo že kosilo... [:P]jade
Pod tole se tudi jaz podpišem ....................... katjushka

GOSPAKATJA  

član od: 27.11.2007

sporočila: 259

15. jan 2008 22:27

hoj! niti ni treba, da so trije. v vsakem slučaju te mine, ko jih neko nedoločeno število lačno ( in tečno) čaka za mizo! GOSPAKATJA

maserka  

član od: 19.5.2006

sporočila: 212

15. jan 2008 22:31

Mam jih ja .. nedoločeno število iz vseh mogočih revij, sprintane iz interneta ... zadnje čase seveda iz kulinarike. maserka

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

16. jan 2008 7:01

joj.. nikoli ne najdem časa, da bi uredila to zmešnjavo..recepti iz revij, spetnih strani, od kolegic so po mapah, v predalih, na policah...moj se pa buni, da na mizi pa nič ni :) Najbolj priljubljeni in večkrat uporabljeni bolj na vrhu - ti so tudi po trikrat sprinani, ker jih vmes kam založim.. spodaj pa - sama ne vem.. Tina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti