V Ljubljani na Aškerčevi tam skoraj pri tramvaju stoji sedaj kontejner z vegansko prehrano. Ni še odprt, ampak boste pa imeli fast food.
Commis débarrasseur
V Ljubljani na Aškerčevi tam skoraj pri tramvaju stoji sedaj kontejner z vegansko prehrano. Ni še odprt, ampak boste pa imeli fast food.
Commis débarrasseur![]()
lp
mzmNe poznam pričakovanj vseh tistih, ki niso zadovoljni s ponudbo v nekaterih gostilnah. Za Maribor lahko rečem, da so bile tudi vegetarijanke od drugod prijetno presenečene nad ponudbo jedi v eni tukajšnji gostilni, ki sicer slovi po dobri domači kuhinji. Zeljni zvitek, ajdova kaša z jurčki, jajčevci, paprika in bučke na žaru z različnimi zelišči, prosena kaša s suhimi slivami, po želji tudi ocvrta zelenjava, sojini polpeti v čebulni omaki, solate z različnimi siri, krompir, polnjen z različnimi zelenjavnimi nadevi ...
To mi nekako ni videti kot zamrznjena prekuhana oziroma razkuhana zelenjava.
Nekako nisem za posploševanje.
Mamamia
mamamia| happiness je napisal/a: |
| Kalamari niso vegetarijanski. |
Jaz si restavracijo predstavljam kot nek priboljšek, grem pojest nekaj kar doma ne naredim tako dobro, za kar nimam volje ali sestavin. V bistvu mi je na prvem mestu okus.
Ne vem kako si predstavljaš narediti okusen obrok iz polnovrednih testenin? Moja draga obožuje mojo bolognese omako, naredil sem jo nekaj stokrat, odkar uporabljamo polnozrnate testenite, omaka ni več prava. Tako da je niti ne pripravljamo več v tej kombinaciji. Poizkusil sem z raznimi omakami, ampak so polnozrnate testenine enostavno prekompaktne, premočnega okusa in čudne konstitucije.
Tako da na koncu jemo enkrat na teden pravo pašto iz pravih testenin, polnozrnate pa kar z oljem pa mogoče kak močan pesto, se mi zdi še najboljša varianta. Pa da čimprej mine.
V kvalitetno gostilno pa to za moj okus ne sodi. Ne gre niti skupaj s kozarcem vina.
Pa še razlika je ogromna med polnozrnatimi testeninami, dobre (beri malo boljše) so tiste za 2-3€ 500g.
Se mi zdi da morate vegani vseeno vzeti malo v zakup te stvari, da ste pač malo bolj prikrajšani kot mi vsejedci. Ne vem koliko vas je, jaz poznam kar nekaj ljudi, pa sem do sedaj spoznaj samo eno veganko, znanko od prijateljice. Tako da sem mnenja da več takih restavracij v Ljubljani ne more delovat, kaj šele v Sloveniji.
Commis débarrasseurKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolka v srajčki

Panakota z belo čokolado in penino