Fige

petra5  

član od: 1.8.2002

sporočila: 64

tema odprta - 29. avg 2002 10:51 | ogledi: 2.368 | odgovori: 1

Pozdravljeni! Zanima me kaj vse se da pripraviti iz svežih fig. Sama namreč ne najdem nobenega recepta zato vas prosim za pomoč. Vsem hvala za pomoč!

Petra

Maya May  

član od: 20.11.2001

sporočila: 55

1. sep 2002 21:34

Živjo, iz fig lahko skuhaš tudi marmelado, če imaš rada malo bolj "eksotične" marmelade. V Franciji (oz. na Korziki od koder taka marmelada pravzaprav izhaja) pripravljajo marmelado tako, da na kilogram zrelih fig (zelenih ali tistih modrih) dodajo 200-600 gramov sladkorja (po okusu; fige so že same po sebi sladke, zato mi dodajamo manj sladkorja)), 1-2 dcl vode in vse skupaj kuhajo, dokler se rahlo ne zgosti oz. dokler se ne oblikuje mehurček (perlica), ko kapljico vroče marmelade kapneš v mrzlo vodo. Nekateri za prijetnejši okus zraven kuhajo po dolgem prerezan strok vanilije, ki jo nato na koncu kuhe odstranijo. Zapreš v kozarce in počasi ohladiš. Lahko pa taki marmeladi dodaš nalistane mandlje (na koncu), lahko zraven kuhaš rabarbaro, lahko dodaš cimet, lahko kombiniraš z mangom, ipd. Variant je ogromno, odvisno od okusa. Pa še to: fig se za marmelado načeloma ne lupi, potrebno pa jih je temeljito oprati.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti