Začimba

Do0ma imam Drogin žafran, in sicer v steklenički. Pokrovček je rumen, prav tako nalepka (standardna embalaža). na nalepki piše: Žafranika cvet. Verjetno iščeš to? http://www.drogakolinska.si/sl/blagovne_znamke/zacimbe_do Tole imam jaz.
.... žafranika in žafran ni isto. Jam mam oboje. Žafranika ne da ravno veliko okusa, je bolj za barvo, medtem ko žafran uporabim za rižot. Poterbno ga je dati zelo malo, pa je okus že kar močan, barva pa tudi zelo močna. Moje izkušnje...
Mi smo bili letos na dopustu v Egiptu, kjer se je za prilogo riž na tisoč načinov,med ostalimi je bil tudi z žafranovimi nitkami, bil je odličen, pa mi ni prišlo na namisel, da bi ga kupila tam. Sedaj že nekaj časa iščem žafranove nitke pa žal brezuspešno, mogoče mi zna kdo pomagati. Hvala. tadeja 13
................... pa ena slovenka, poročena s špancem, živi v Španiji, pravi de pravi žafran mora bit v paeli. ežoj
hoj! če je bistvena barva, je " še znosen " nadomestek kurkuma, je pa res, da ima priokus, ki niti malo ne spominja na žafran. GOSPAKATJA
Jaz sem si ga letos prinesla iz črne celine. Bogato ga vsujem v paelljo. Mmmmm, mi že diši. lp Vesna
če pride komu prav je v italijanščini žafran ZAFFERANO. LP ycrna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti