Piščančja juha s tortelini
O hvala. Jaz se že cel mesec sekiram in kalkuliram koliko torte je treba. Jaz mislim, če je iz ene normalne okrogle torte premere 26 cm, dobiš 12 normalnih koščkov, po moje iz tega srčka dobiš 15 kosov. Potem bo najbrž res dovolj. Sicer pa res verjetno vsi ne jejo torte. Pa še ostalega peciva bo več kot dovolj.
Hvala vsem.
Morska medvedlka ne razumem kako si mislila, da naredim deteljico? Kako peclj?
Jaz sem mislila narediti vsako torto posebej, potem pa jih na mizi postavim skupaj kot deteljico, ker če naredim tako veliko deteljico, jo je težko transportirat po moje.
| marelica je napisal/a: |
| No če je družba sladkosnedna potem bo to komaj dovolj. Predlagam ti pokušino. Če nočeš peči biskvita potem model obriši in ga "nareži", pa boš videla koliko kosov boš lahko narezala. marelica |
Jade, pa saj ne boste samo torte jedli. Po moje je ona 4 peresna deteljica čisto zadosti. Če malce dvomiš, naredi še pecelj. Pa še bolj "ta prava" bo taka deteljica s pecljem.
Potem pa na mizi sestavi, bo zanimivo, pa še enostavno za transport. 4 torte premera 28 znesejo vsaj 70 x 70 (plus pecelj), to pa je za transport težko, a ne? Pa še rezanje bo skrajno enostavno, ker boste lahko vsak del torte neodvisno prestavljali po mizi in bo več ljudi hkrati rezalo torto, postreženi bodo pa vsi skoraj naenkrat.
Kaj pa svečke? Lahko pa pecelj organiziraš tako, da ga s 50 svečkami napikaš in bo čist odtrgana torta.
![]()
če ![]()
slučanjo![]()
ne![]()
veš,![]()
kako![]()
izgleda![]()
štiriperesna![]()
deteljica![]()
in![]()
kako![]()
torta.![]()
![]()
![]()
jade oprosti, solim pamet, vprašala pa nisem koliko bo povabljenih ljudi na obletnici?
Ko je mami praznovala 50 let nas je bilo cca 20 povabljenih, pojedli pa smo torto in pol premera 28. Vsak je pojedel po dva koščka, pa ne majhna. Moram pa rečt, da smo pri nas vsi bolj ali manj sladkosnedni, še posebno ob takšnih priložnostih.
marelicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja juha s tortelini

Moj domači kruh