Na morju sem se navdušila nad morsko hrano in ribami.
Ali mi lahko kdo pove kakšen dober in preprost recept za pripravo rib in ostalih stvari? Ali kdo pozna v Ljubljani in okolici kakšno dobro gostilno z morsko hrano?
Vsem hvala
Alexa![]()
Na morju sem se navdušila nad morsko hrano in ribami.
Ali mi lahko kdo pove kakšen dober in preprost recept za pripravo rib in ostalih stvari? Ali kdo pozna v Ljubljani in okolici kakšno dobro gostilno z morsko hrano?
Vsem hvala
Alexa![]()
20. avg 2002 13:01
Nekaj solidnih receptov je na našem portalu. Če ti hrvaščina oz. srbščina nista tuji, pa dva zame zelo v redu linka: morske: http://www.gastronaut.hr/recupit.asp?kuhinja=1 in sladkovodne ribe: http://www.gastronaut.hr/recupit.asp?kuhinja=1 Priporočam pa knjigo Ribje jedi LP
28. avg 2002 10:52
Meni je všeč knjiga Iz morja v ponev. LP Nincka
28. avg 2002 12:21
Alexa, sem se zmotil pri prejsnem postu
29. avg 2002 9:55
Jaz sem enkrat jedla škarpeno in orado pečeno v foliji. Ker mi ni včeš tisti tipičen okus morskih rib, so mi bile te ribe božanske
30. avg 2002 17:48
Poskusi tole!!!!!!!!!!!!!!!!! Moj mož sovraži ribe - vendar takole pripravljene bo jedel vedno! Recepte mi je dala sedaj že upokojena ladijska kuharica. OSLIČEVI FILEJI "SLAVA ROGIĆ" Recept je za 6 oseb: 2 kg osličevih filejev 3 dl belega vina 3 glavice drobno narezane čebule malo peteršilja 40 gr masla 40 gr drobtin malo moke in limoninega soka Ribo kuhajte v 1/2 l vode 5 minut. Kuhane fileje naložite v pekač in na njih precedite 1/4 l vode, v kateri so se kuhali fileji. Čebulo popražite na polovici masla, prelijete z belim vinom, pustite na ognju, da povre polovica, dodate preostalo vodo od kuhanja, limonin sok, peteršilj in sol. V ostalem maslu na karatko popražite moko, vmešajte v gornjo omako. S tem prelijete ribo, potresete z drobtinami in pecite v pečici na cca 150-180 stopinjah dokler drobtine ne dobijo zlate barve. Ali pa: OSLIČEVI FILEJI V ZELENJAVI za 4 osebe "SLAVA ROGIĆ" 1 kg osličevih filejev, 2 zeleni papriki 3 sveži paradižniki 3/4 kg krompirja 2 čebuli 1 strok česna 1 dl olivnega olja Čebulo narežite na rezance in stresete v pekač. Krompir narežete na rezine in stresete na čebulo, na to pa zeleno papriko. Potem pride na vrsto riba in plast paradižnika. Vsako plast malo posolimo, potresemo s peteršiljem in zdrobljenim česnom. Za omako se popraži malo moke na olivnem olju, doda 2 dl vode, peteršilj, česen in poper. Naredimo še kroglico iz 2 dkg masla in moke, ter damo v omako. S to omako prelijemo plasti zelenjave in ribe, ter pečemo v pečici, dokler krompir ni mehak. Ko je pečeno, prelijemo z 1 dl belega vina in s sokom pol limone. Kar malo preveč smo navajeni naših klasičnih priprav rib, zato ti resnično priporočam da poskusiš ta dva recepta. Jaz uporabljam tudi filete drugih rib: npr. list, morski pes ... Recept je vedno isti, okus se pa primerno spreminja. Dober tek, NatašaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom

Curry riž s tofujem