Svaljki s čemaževim pestom
Valči, kupi celega, ki se dobi povsod in ga zmelji. Še bolj bo dišal.
Kardamom v strokih in mletega imajo v prodajalnah z "zdravo prehrano" ala Sonce v Mariboru in podobnih. Torej gotovo tudi v kakšni podobni v LJ. Če ni mletega, vzameš zrnca iz stroka in jih zdrobiš v možnarju. Aroma je neverjetna.
Stroki so v zelenih vrečkah, kot večina od evergreena, mlet je pa v vrečkah, ki so v kartonski škatlici.
Če ne najdeš v Lj, ti lahko jaz iz Mb pošljem. Mamamia
mamamiaursa, po internetnih straneh imaš veliko o vseh mogočih začimbah, začneš lahko kar na Kulinarični Sloveniji.
Doma imam toliko začimb, da bi jih lahko prodajala. PA se nobena ne postara, vse kar sproti porabim.
S karadmomom pa lahko pripraviš zelo osvežilno sladico z jogurtom. Zrna kardamoma zdrobiš v možnarju. Polnomasten čvrst jogurt daj na cedilko, da odteče vsa tekočina in ostane le gosto. Potem vmešaj v jogurt mlet kardamom, lahko tudi malo sladkorja v prahu, dodaj še čisto malo žafrana, pstii deset, 15 minut v hladilniku, in sladica je gotova. To sem jedla v eni indijski restavraciji in so nam brez zadržkov povedali, kako si to reč naredimo tudi doma.
Če kuhaš turško kavo, daj v hladno vodo sladkor in nekaj strokov kardamoma in potem, ko voda zavre, dodaj še kavo. Naj na majhnem ognju naj po malem vre pet do deset minut. Kavo v skodelicah potem potreseš še z mletim kardamomom.
Uspešno uporabo začimb ti želim (pa kar zavidam ti teh dvajset iz Egipta...), Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svaljki s čemaževim pestom

Polžki z mesnimi kroglicami