Ideje

hruškabanana  

član od: 10.4.2007

sporočila: 178

10. dec 2007 15:02

midva se med tednom običajno vidiva šele po osemnajsti uri, pa tudi vikendi so (po njegovi strani) večkrat delovni, tako da se mi zdi običajno dovolj že to da sva skupaj in se (povečini) ne obremenjujem s tem kaj bova počela, kam bova šla... med tednom imava po šesti uri "kosilo" med katerim predebatirava razne stvari, pa je ura že sedem ali pa pol osem in je potem tako ali tako večera konec:( jaz se sicer ful težko navajam na to, da hodi domov tako pozno (v meni je vtisnjen spomin na to, da moj oče pride domov vsak dan že ob treh, pa ne hodi v službo skoraj nič bolj zgodaj kot moj v.d. moža (ob šestih)) tako midva skupaj, ko se ura prestavi na zimski čas sploh ne vidiva dnevne svetlobe:)))) sej po eni strani mi je smešno, samo po drugi me pa to fejst žalosti... pa izkoristiva vikende... pozimi iščeva sneg, pomladi borovnice, jeseni kostanj, poleti pa morje, senco in kamenčke... sprehajava se okoli jezera, pa do centra na tortico, se odpeljeva s prijatelji na bowling, greva plavat, pa v kino, pa na kakšen hrib. sicer pa ti priporočam, da se najprej sama rešis dolgega časa... če ti je dolgčas kar samo po sebi ti tudi on ne bo nič pomagal... več čas boš čakala nanj in boš potem samo grozno razočarana, ker ne bo dosegel tvojih pričakovanj... ti iz lastnih izkušenj govorim, kaj češ...:))) jaz se večkrat zabavam sama zase, grem na kavo s prijateljico, grem v knjižnjico na kakšno razstavo ali predavanje, grem tečt okoli jezera, ali pa v ljubljano za vikend k sestri... tako tudi jaz nisem kar zmeraj dosegliva... saj veš, kako je s stvarmi, ki so zmeraj na dosegu roke... ne ceniš jih več...:))) jaz sem se naučila, kako biti srečna sama (no, lažem, v bistvu se še učim:). pa mi je tako lepše in bolj zabavno tudi z njim. hruškabanana

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

10. dec 2007 15:10

Že včeraj sem začela brat to temo in jo nekako nisem mogla razumet, danes sem vajo ponovila in jo še manj razumem. Kaj zaboga delaš v taki zvezi??????

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

10. dec 2007 15:15

Odgovor imam že dalj časa na dlani... lidka

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

10. dec 2007 15:17

Večini ljudi primanjkuje časa za vse, kar bi radi počeli (skupaj ali narazen), tako da se malo zamisli. Če ne najdeš odgovora, imam jaz en predlog: Lahko prideta k meni pomit posodo, po tleh, oprat in zlikat, če vama ostane kaj časa, je tukaj še avto, potreben temeljitega notranjega čiščenja, pa še kaj bi se našlo. Midva pa bova počela vse stvari, za katere nama zmanjkuje časa strelka

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

10. dec 2007 15:57

Pa je mogoče kdo razmišljal, da je vprašanje le nerodno, okorno zapisano? Da je bilo vprašanje bolj v smeri kam za vikend, katere toplice priporočate, katera restavracija je dobra in romantična, itd. Sem mnenja, da dajmo psihološko sliko neke zveze postavljati le takrat, ko smo k temu izrecno poklicani. In če nekdo ni vešč jasnega postavljanja vprašanj, to še ne pomeni, da naj za božjo voljo takoj pospravi kovčke. fresh Sporočilo je spremenil(a) fresh dne 10. dec 2007 15:57:59

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. dec 2007 16:15

Hja, fresh, ampak se mi zdi, da si ti v podobni zanki, kot smo po tvojem mnenju tisti, ki smo nekaj razmišljali o kvaliteti odnosa... Mi smo v vprašanju prepoznali eno šibko pretakanje enrgije med dvema človekoma, ki ju v osnovi ne poznamo in od tu naprej izvajali neke misli in sklepe (pa si upam trditi, da je vsak, ki je nekaj svetoval, to počel z iskreno željo, da bi se o njegovem nasvetu vsaj malo razmišljalo - nobeden pa ni pričakoval kakšne zahvale). Ti si pa predpostavila in v nadaljevanju izvedla trditev (in če nekdo ni vešč jasnega postavljanja vprašanj....), da gospa, ki je začela ta topic, da ona v bistvu ne zna postavljati vprašanj. Skratka, vsi smo v bistuv doroteji implicitno ali pa eksplicitno sugerirali, da nečesa NE ZNA ali pa NE VIDI. Doroteja, v tvoje dobro ti želim same lepe dneve, s komerkoli jih boš ali pa ne boš preživljala. Vendelina jr.

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

10. dec 2007 16:22

Mani se zdi mammiin predlog najboljši. jade

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

10. dec 2007 16:25

Oh, Vendelina! fresh

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

10. dec 2007 16:51

Jade, draga, še preden si ga prebrala si vedela, kaj mislim... saj imaš tri otroke, kajne?

 

Fresh, tudi jaz sem pomislila, da nas je dortejaa hotela vprašati, kam naj se data, po predlogih za toplice ali kaj vem kam vse. Pa saj ravno to mi daje misliti - če si z nekom na isti valovni dolžini, se v trenutku zmeniš, kam, kaj in kako.

 

In jaz, ki imam že skoraj 30 letni staž z enim te istim (jezus, menjat bo treba...), pritrjujem mnogim Vendelinim navedbam - če je med dvema neka vez, se dajo ista vrpašanja vsake toliko let na novo predebatirat. In marsikaj drugače ovrednotiti, pa zveza s tem nič ne izgublja. Z leti zaljubljenost mine, strast ima tudi več pojavnih oblik, pogledi se nam spreminjajo in vrednostne lestvice tudi - in v taki zvezi ni nikoli dolgčas.

 

Tu se mi zdi, da je point.  Da do vprašanja neznancem, kako pregnati skupne ure z nekom, sploh ne bi smelo biti. Ampak, zelo smo si različni, Povedala sem svoje mnenje, nikakor pa ne trdim, da imam prav, saj sodim le po svojih izkušnjah, ne po izkušnjah tistih, ki jih ne poznam.

 

Smo pač udeleženci debate nekaj sklepali in potem o tem pisali. Dorotejaa pa edina ve, s čem od vsega tega si lahko pomaga.

 

Mamamia

mamamia

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

10. dec 2007 16:55

V tem primeru se moram strinjat z Vendelino jr. Res je, da na koncu, ko potegnemo vse skupaj pridemo do zaključka, da je med Dorotejo in njenim partnerjem predvsem pomanjkanje zanimanja eden za drugega. V primeru, ko te nekdo zanima, ga sprašuješ za različna mnenja, on pa sprašuje tebe. Moram povedat, da se jaz v svoji 8 letni zvezi zelo trudim vsak dan vprašat svojega moža marsikaj. On je odraščal v družini, ki ni bila navajena razglablanj o različnih temah, razen o tem, kaj se bo kdaj delalo pri hiši. In to je ostalo tudi pri mojem možu. Najraje in najbolj se razgovori ravno o tem (ne me narobe razumet, to je čisto v redu tema), ampam jaz želim debatirat o politiki, sociali, plačah, draginji, ki je zajela našo deželo,... O vsem! Vsekakor se je najin odnos že razvil do te stopnje, da celo on sam načenja marsikatero durgo temo. Res pa je, da je dolga leta potekal najin pogovor v tem stilu: Jaz njemu: "... si videl/slišal kaj je Drnovšek naredil?..." On meni: "... ne. Zunaj sem bil, sem nakladalko šraufal..." Jaz njemu: "Kaj pa je bilo narobe z njo?" On meni: "Tri zobe-grabljice je odtrgalo, pa sem jih moral najprej odšraufat, potem zašvasat, pa spet nazaj zmontirat...." Jaz njemu: "Si pa dolgo tole delal, ha?" On meni: "Ja... Jutri še imam obračalnik za pošraufat..." In v tem stilu naprej... Pa sem še vseeno enkrat poskusila: "Drnovšek je na enem vaškem praznovanju imel na glavi venec.." "Joj, Silva ne da se mi. Spat grem, sem tak zmatran..." In jaz si mislim: "Logično, če je pa dopoldan delal v službi, popoldan pa še doma..." Dandanes poteka ta pogovor dosti boljše. Je pa res potrebno vložit ogromno truda in imeti volje. To pa tako ali tako imaš, če imaš nekoga rad.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti