Lepo prosim vse člane kulinarike, da mi pomagajo razrešiti dilemo pri koliko stopinjah postane krompir sladek.
Hvala že v naprej
reza
Lepo prosim vse člane kulinarike, da mi pomagajo razrešiti dilemo pri koliko stopinjah postane krompir sladek.
Hvala že v naprej
reza
Terezija, ne gre samo (ali pa sploh ne) za temperaturo. Na pomlad se škrob začne pretvarjati v sladkor in krompir postane sladek. res pa je, da, če ga prenesemo na toplo, se spet spremeni nazaj in krompir ni več sladek. Če si ga imela letos na zelo hladnem, je mogoče to. Prenesi kake 2 kili na toplo in počakaj par dni, pa boš videla. Take so naše izkušnje.
Naši sorodniki na Goričkem so imeli lani samo sladkega. Pa ni bil shranjen pod 6 stopinjami, ampak so enostavno kupili tako sorto. No, za pecivo bi bil, za razne krompirjeve jedi pa neužiten.
Danca, tudi v Prekmurju pridelajo veliko krompirja. Jaz ga ne kupujem, ker ga dobim od sorodnikov. Jim tudi pridno pomagam pri spravilu.
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lečina juha in krekerji iz polente

Goveji golaž iz pečice