Beljakovi vetrci s kremnim polnilom
No jaz sem velik del svojega življenja preživela v bloku, s sosedi smo se v glavnem kar fino razumeli, spili skupaj kakšno kavo, posedali ob večerih na klopcah pred blokom in se super imeli, neštetokrat ob večerih igrali človek ne jezi se in se nasmejali do solz. Tudi pomagali smo si, kadar je bilo potrebno.... No in potem sem pri kristusovih prišla v kraj mojega sedanjega domovanja in naenkrat sem se znašla med samimi neznanci, šla sem na sprehod z mojim malčkom in bilo mi je neznosno, ko nisem imela komu reči dober dan, nikogar s katerim bi spila kavo ali sok....
No, ko sem se čez čas sprehajala z dvema, je bilo stanje že bistveno bolje - toda tistega, kar sem doživljala v našem blokovskem okolju (bili so le trije bloki in smo se res vsi poznali) ni bilo nikoli več - no pa saj so se tudi druge stvari spremenile.
Ja in spomnim se inkasanta za vodo, elektriko, spomnim se tiste goste marmelade, ki jo je prodajalka stehtala in zavila v papir in najbolj od vsega se spomnim omamnih vonjav iz bližnje trgovine s kruhom in hrustljavih žemljic....
rrriz SSKJ
obsoleten -tna -o prid. (e) zastar. zastarel: obsoletni nazori / obsoletni pravni predpisi
CilaMi te odnose še vedno gojimo, naši sosedje so naši najboljši prijatelji. Skupaj premagujemo dobre in malo manj dobre čase. Znamo se poveseliti, si pomagamo, svetujemo, nestrinjamo, smo v pričakovanju rojstev in žalosti, ko starejša populacija odhaja. Nikoli ne posegamo v intimo drug drugega in upam, da bodo tak odnos negovali tudi naši zanamci. Za enkrat kaže tako.
Od "starih" časov najbolj pogrešam igro in smeh otrok na ulici, čas ko smo imeli vhodna vrata v hiši, ne samo odklenjena, ampak na strežaj odprta, ko nas je za 1.maja zbudila budnica .......
kobra 1
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom

Bujta repa