Hot dog v listnatem testu
Kolikor vem, je polenta reč iz koruzne moke, v enem večjem kosu. Ki se lahko piotem nareže na kose in uporabi tudi kako drugače, recimo se s čem andeva in zapeče v pečici. Žganci so pa tista reč, ki je takole nadrobljena iz enega kosa, na primer ajdovi žganci. In tudi reč iz koruzne moke, ko jo s kuhalnico nadrobimo, so potem koruzni žganci.
Nikjer še nisem zasledila, da bi bila polenta iz pšeničnega zdroba, poznam samo tisto iz koruznega.
Očitno gre sicer ponekod za različna poimenovanja, ampak da je polenta iz pšeničnega zdroba mi je pa novo. Pa dobro, človek se uči, dokler je živ.
Sicer pa počakajmo, da se javi še kak poznavalec. Ni vrag, da ne bomo prišli do dna še kakšni bolj zapleteni stvari, kot so polenta in žganci.
Mamamia
mamamiazdravo Tamci !!!
imas prav kar se tice polente .
zganci pa so iz kromporja in bele moke (beli zganci) ,ce pa zelis ajdove zgance uporabis ajdovo moko
Poglej si recept "ajdovi zganci"
Dober tek in veliko uspoha pri kuhanju
tatjana06Tole je tudi meni zanimiva tema; namreč, obožujem polento (skuhano na mehko ali bolj gosto-trdo iz koruznega zdroba) in žgance (skuhane iz moke-koruzne, ajdove in potem nastrgano, nadrobljeno).
No, stvar je v tem, da sem se preselila na drug konec Slo, kjer na moje razočaranje polento naredijo čisto drugače-iz moke, na trdo (gosto), ampak ni nikakor podobno tistemu, kar jaz pojmujem kot žganci, da bi se lahko nadrobilo.
Tako da ja, očitno je res pri enemu tako, pri sosedu pa že drugače.
cukrpekrca| tatjana06 je napisal/a: |
zdravo Tamci !!! imas prav kar se tice polente . zganci pa so iz kromporja in bele moke (beli zganci) ,ce pa zelis ajdove zgance uporabis ajdovo moko Poglej si recept "ajdovi zganci" Dober tek in veliko uspoha pri kuhanju
|
dobrodošla med nami![]()
, nisem pa prepričana, da Tamči po štirih letih, kar je načela to temo, še doseže tvoje sporočilo ...
Pozdrav, mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hot dog v listnatem testu

Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom