Kako se pretika govejo pečenko s slanino? Sem zasledila, da obstaja neka igla, vendar je jaz nimam. Ali se da kako drugače?
Kako to sploh izgleda?
![]()
Kako se pretika govejo pečenko s slanino? Sem zasledila, da obstaja neka igla, vendar je jaz nimam. Ali se da kako drugače?
Kako to sploh izgleda?
![]()
Pripravim mešanico, ki jo mislim prepikat v govejo pečenko - narezano slanino s česnom in peteršiljem; zarolano slanino; na tenke rezance narezan korenček ali kisle kumarice.
Pečenko dobro natrem z mešanco česna, soli, vegete, bazilike, olja, žličko zenfa in z roko jo "zmesim". Vzamem nož in pod kotom špikam v pečenko ter v luknjico s prstom porinem nadev, ki sem ga pripravila. Pazim, da so vreznine približno istega razmaka. Nikako ne smeš preluknjat čez pečenko.
Pozdravček!
Hvala punce![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Super ste!
P.S. Kako je pa potem z iztekanjem sokov pečenke, če je porezana. Kakor vem je pomebno, da npr. če pečeš pečenko v pečici jo ne smeš z vilicami drezat.
Jaz bom naredila kar dušeno.
Če pečenko najprej na vroči maščobi na hitro opečeš po vseh straneh, površina zakrkne in potem pač pečeš naprej, polivaš,...sok ostane v njej. Ko je pečena, se mora pa nujno umiriti, vsaj ene 15 minut, potem jo šele režeš.
Dober tek.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zelenjavna zloženka

Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami