Kaj kupujete v e-leclercu

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

14. nov 2007 17:39

Tudi jaz kupujem skoraj samo tam. Predvsem zaradi odlično založene ribarnice - se mi zdi,da je najboljša v Ljubljani. Pa tudi zaradi stvari, ki jih drugod težko najdeš ( siri, grški jogurt, nekatera francoska vina .Poleg tega se meni zdi cenovno ugodnejši kot recimo Mercator. rosie

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

14. nov 2007 19:34

Se prav veselim prvega obiska.

Imajo tudi polico s pripomočki za peko? Imajo tisto stoščasto zadevo iz žice za odcejanje kuverture s pralin? Ali mogoče silikonske modelčke za magdalenice? Skratka - kaj imajo, česar drugod ne dobiš?

Kakšnega okusa so francoski rogljički? Posebej me zanimajo tisti, ki so pakirani in jih lahko pogreješ v pečici? Predvidevam, da jih imajo več vrst - zanima me, kateri so bolj slani kot sladki?

V čem je finta grškega jogurta? Več vas je omenilo, da ga kupuje.

Anja

swarovski  

član od: 26.10.2006

sporočila: 290

15. nov 2007 10:36

Grški jogut je drugačen od naših, ker ima bolj kremast okus. Lahko ga dobiš v kombinaciji z medom, ki prav paše zraven. Imajo pa različne dobavitelje teh jogurtov. Eni imajo samo ime in so delani v nemčiji, drugi so pa prav iz grčije in so neprimerno boljši. Francoski rogljičke moraš poskusit sama in boš vidla kakšnega okusa so . Niso za dol past, so pa solidni. swarovski

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

15. nov 2007 11:06

Tudi jaz redno kupujem v E Leclercu, tako kot Reca, sem tudi jaz tam 1x tedensko in kupim vse za naslednji teden, tako da med tednom niti ne hodim dosti po trgovinah. Če mi ravno česa zmanjka in nimam zamenjave, grem pač v naš mali Mercator, ki ga imam pred blokom. Sem se pa E Leclerca navadila in mi je od vseh marketov najbolj simpatičen. Precej stvari je tukaj cenejših, kot npr. v Mercatorju. Spar pa mi je preveč od rok in ga zato le redko obiščem. V Tuš pa sploh ne hodim, pa ne vem zakaj. Julija

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

15. nov 2007 11:08

Meni je pa E.Leclerc, ne vem. Ne maram ga. Zato, ker je neurejen. Noter grem, ko dobim katalog in če je res kaj nujnega, grem.

Moti me, ker imajo po cel dan prazne police, recimo, zmanjka moke, je ni do naslednjega dneva... Itd... ??? Raztreščeno je po vsej trgovini, tako da se moraš navadit na sistem postavitve. Torte so meni čisto adijo, polne aditivov. Tudi njihovi rogljički in podobno tudi. Kruh prav tako. Sem prav hvaležna, ker imajo napisano na nalepki in točno vem, kaj kupujem.

Zadovoljna sem pa s ponudbo sadja in zelenjave! Se zna res lepo dobit, ne vse pregnito, načeto... Suho sadje in oreščki. Siri in jogurti, tega je res toliko, da že moraš kaj vzeti.

Predvsem pa otroška oblačila. Dve leti nazaj so imeli bodije za dojenčke, 7 komadov za 1.500 sit. Super!

lidka

ovčka  

član od: 1.6.2007

sporočila: 174

15. nov 2007 11:57

Imam mini gospodinjstvo in je skoraj vseeno, kje kupujem špecerijo, sadje, zelenjavo in meso. Vse kupujem sproti, torej sem skoraj vsak dan v kakšni trgovini. Na zalogo ne kupujem nič, tudi za zamrzovalnik ne.Zanima pa me nekaj: ali nakupujete tedensko? Kako se odločite, kje boste kupile na primer moko, meso... Kolikšna razlika v ceni moke vas potegne v prav določeno trgovino? Ali se odločite na osnovi reklam, ki vas čakajo v poštnih predalih, ali najprej obredete vse te trgovine? Meni je nakupovanje največja muka, grem v prvo trgovino, mimo katere grem ali se peljem. Ali sem potemtakem zapravljiva, ali lena ali kaj? Edino, kar me veseli, so vse ljubljanske tržnice, tam obredem vse in kupujem, kot da smo velika družina. Kako recimo zmorete službo, pa gospodinjstvo, pa otroke, potem pa veste še cene v vseh marketih? Ja, pri "francozu" tudi kupujem, kadar sem v Ljubljani, pa se kar strinjam z lidko. Kupim tisto, česar pri nas ni. LP! ovčka

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

15. nov 2007 12:15

Jaz imam zalogo vsega skoraj vedno doma. Sploh zdaj, ko je otrok majhen. Predn je bila ona, sva šla 1x na mesec v večji šoping. Zdaj moram zaradi nje vsak teden v manjšega...

Tko da zdaj tudi grem v več trgovin. Se pelejm recimo v kakem predelu Lj, pa naredim še en ovinek da pridem v željeno trgovino. Tko da, nič posebnega. Razen v Mercator v Šiško ne hodim, mi je še pa še od rok, da ne govorim o gneči na Celovški... Bi mi pa lokacijsko pasal kak Lidl ali Hofer na Rudniku, ga imam spotoma do daom, če malo zavijem z glavne ceste...

lidka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

15. nov 2007 12:28

V Leclercu me bodo gotovo še videli.

Mimogrede, za moj okus je tamkajšnja torta črni gozdiček (čeprav brez višenj - jaz bi jo poimenovala drugače) čisto sprejemljivega okusa, sočna in lahka. Ampak o okusih se ne razpravlja, če je meni všeč, ne bom drugih prepričevala, da je res dobra.

 

Cenovno nisem primerjala z drugimi ponudniki, ker tega ne počnem. Vem, kje in kdaj kaj kupujem, ampak Leclerc mi je posebej všeč zavioljo izredne ponudbe delikatesnih stvari: kaviarjev, losoa, sirov, njihovih pripravljenih različnih terin, mlečnih izdelkov in še nekaj drugih artiklov, ki me pač zanimajo. Ribarnica je bila ob mojih dosedanjih dveh obiskih, kar je odprt v MB, izjemno dobro založena in smo kar nekaj stavri kupili (rep grdobine, riboni, tuna), tudi odelek s pijačami in vini je "močan".

 

Imajo veliko pripomočkov zakuho in peko, sem kar precej stavri videla in jih bom tudi kupila - modeli za madeleine na primer, pa nekaj drugih pekačev, mi je še padlo v oči in drugih, drobnih pripomočkov.

 

Rekla bi tako: za tiste, ki gledajo predvsem na nizko ceno, Leclerc - vsaj na prvi pogled - ni prva na seznamu trgovin, za tistega, ki ima rad še kaj več kot - za naše razmere - običajno izbiro, bo pa tam našel veliko uporabnega (tudi na oddelku z zamrznjenimi živili - od polžev, do školjk, v lupini ali očiščenih, različnih velikosti različnih vrst rakov itd).

 

Glede tega, kar je spraševala ovčka: moko, sladkor, olje in podobne stavri z železnega repertoarja vsakega gospidinjstva kupujem glede na znamko oziroma izberem tisto, kar mi glede na lastne izkušnje najbolj ustreza, ne glede na ceno.  Cena mi ni bila nikdar pomembno merilo pri izbiri hrane, čistil in podobnega.

Sicer pa opravim po en večji nakup na 14 dni ozirma sproti kupim stavri, ki ne morejo dolgo stati, da je vedno kaj v hladilniku, sproti kupujem samo meso oziroma tega včasih kupim za nekaj dni v naprej. V zamrzovalniku imam vedno nekaj rib in mesa, da je na razpolago, če ne grem v trgovino a je treba vseeno kaj kuhat, pa kakšno divjačino, in nekaj zelenjave, kakšne krokete in pomfrit, če se komu mudi, meni se pa ravno ne da lupit dveh kil krompirja.

Uživam pa v nakupovanju, ko moram nabavit stvari za večerjo ali kosilo za kakšno družbo desetih do 15 ljudi, ko imam razdelan jedilnik in v žepu seznam potrebnih sestavin. To mi je pa res največji užitek Sploh, ker nabavim še veliko stvari, ki sploh niso na seznamu...

 

Mamamia

 

mamamia

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

15. nov 2007 12:41

Meso in predvsem ribe, ker te ob nakupu častijo s čiščenjem. Dolores

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

15. nov 2007 13:17

sire takšne in drugačne bagete malo drugačno meso: ovčetina, zajci, jagnjetina francoske posebnosti sadje in zelenjavo pa še enkrat sire :) dokler smo živeli v lj, sem bila redni gost. sedaj sem tam zelo redko, žal. zelo mi je všeč, da imajo po sredinskem "hodniku" zapisano na kateri polici kaj najdeš. mercator ima naprimer napisano samo za levo stran polic, za desno stran polic moraš pa prebrati tablo iz druge strani. halooo? ker prihajam iz ene smeri si potem lahko zlomim vrat. lp, k.mici kuharica Mici

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti