Miklavževi parkeljni
Minimalne podatke na računu Zakon od DDV zahteva za tiste, ki vodijo knjigodstvo ( s.p., društav, podjetja ipd.).
Fizične osebe lahko zahtevajo račun,ki ga glasi na njihovo ime. Zaradi razlikovanja je pametno, da je vpisana tudi davčna številka ( v družinah se zelo pogosto enako pišejo in jim je enako ime). Trgovcu ni treba pojasnjevati, zakaj to potrebuješ.
V primeru ugotavljanja določenh stroškov npr. vzdrževanja, nege, vlaganja v nepreimčnine, pri tatvinah, vlomih, dedovanju in delitvi premoženja in razveze, je to zlata vredno.
Torej: fizična oseba na računu ne rabi davčne številke, je pa priporočljiva.![]()
Barbra, zanimivo. Sem mislila, da so šle spremembe kvečjemu v nasprotno smer, kajti par tednov nazaj je TUŠ TELEKOM od moža na vsak način hotel dobiti davčno številko (za navaden telefonski račun). Najprej je bil telefonski klic zvečer ob 7. uri in ker takih klicev ne jemljem resno, sem naslednji dan pri njih preverila, če jo res rabijo. Potrdili so mi, sicer malce obotavljajoče, da jo nujno potrebujejo. Sedaj pa mislim, da le zato, ker je njihov računalniški program tako narejen, da brez davčne številke ne morejo izstaviti računa ??
Cila Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 12. nov 2007 14:48:12Pooblaščenka za varstvo osebnih podatkov ( nekaj takega, no) posebej opozarja, da dobavitelji od fizičnih oseb ne smejo zahtevati davčne številke. Odgovarja tudi po e pošti.![]()
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Miklavževi parkeljni

Masleni brizgani piškoti