| ADRIJANAM je napisal/a: |
| Jaz sem mnenja, da bi morala k dermatologu. Moj mož je imel velike težave s kožo, ko si je poskušal sam pomagati se je stanje samo še slabšalo. Zato je obiskal dermatologinjo in ta mu je pomagala, imel je neko kožno obolenje, ki ga je bilo treba zdraviti tudi s tabletami in kremo, ki so mu jo mešali v lekarni, sedaj hodi po neko kremo v Avstrijo, ker je pri nas še ni mogoče dobiti. Adrijanam |
Zeloooo suha koža
| ADRIJANAM je napisal/a: |
| Tvoja izkušnja je pač takšna, moj mož pa ni imel take sreče, da bi sam odkril kako kremo in tudi vsi, ki so mu dobronamerno svetovali niso mogli pomagati. Imel je leta in leta tažave, pomagal si je sam, šel k svoji zdravnici, dala mu je mazila in kreme pa ni pomagalo, dala mu je napotnico za dermatologa, izbral je pač eno, ki ima koncesijo, pa se mu je stanje še poslabšalo, potem pa sva izvedela za eno zelo zelo dobro dermatologinjo, takrat še ni imela koncesije in je bilo treba plačati in ko ga je zagledala je takoj vedela kaj je narobe, predpisala mu je pravo zdravilo in kremo od takrat je že več let pa se mu stanje ni nikoli več poslabšalo. Svetovala pa mu je katero kremo naj uporablja kot negovalno kremo, to upošteva in nima več težav. Adrijanam |
Pozdravljeni.
Torej, tema je sicer že malo stara, ampak problem še vedno obstaja :(
Najverjetneje bi bilo najpametnejše it do zravnika, ali dermatologa, a kaj, ko takrat ko rabiš fleke pokazat, jih ni :( klasičn problem ....
Defnitivno želim vedet ali je problem rešljiv ali ne ... a kaj ko mi vedno zmanjka časa ..... no ja, vedno se tud najde nek izgovor, potem bi mi kdo reku, pol ti pa že ni tolk hudo če se ne morš zase pobrigat ....
Problem je še vedno toplota v bližini mojega obraza, a kaj naj če mi je všeč topla (beri vroča) voda pri tuširanju in imam vedno hladne noge, tako da moram biti vedno preveč oblečena, in pol itak toplota nekje pride ven - pri meni, na glavi :(
Zaenkrat sicer Schellerjeva krema zadostuje, in tudi kadar se nenapovedano pojavijo fleki, si jo namažem v debelejšem sloju, in se koža v 1,2 urah umiri, a zaradi tega je edno potrebno imeti kremo pri sebi :)
No ja, da ne dolgovezem, preveč ..... bom se mal v rit nabrcala, pa šla do zdravnika .... enkrat ....
Hvala za vse nasvete
lp
PitončicaTako ja, Pitončica, brco v rit
pa do zdravnika. Saj vidiš, da ti vsak predlaga svoje. Pač tisto, kar njemu ali njej najbolj ustreza. Sama sem imela tudi težave, zato sem si šla kožo stestirat in so mi predpisali primerno hidratantno kremo.
Bolje evre za dermatologa kot za napačno kremo...
Pravilna prehrana in veliko tekočine sta na koncu moj problem tudi rešila.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.