Rižek z lososom
| kobra 1 je napisal/a: |
"Termalna voda v spreju je pa največja napaka. Izsušuje kožo. Nekje sem prebrala, zakaj je temu tako (strokovna obrazložitev), samo je ne znam ponoviti."
Se ne strinjam! Če je koža suha-luskova je dehidrerana, torej v pvi vrsti potrebuje kvalitetno vlago! Ni rečeno, da so mastne kreme dobre za suho kočo. Za to je dober primer ravno pitočnica, ki je probala že z raznimi maziili, pa ni pomagalo....
kobra 1 |
http://kozmetometer.planet-lepote.com/censura.php?cmd=de
Še posebej tole:
Sam koncept teh termalnih vod z mnogimi minerali za pršenje po obrazu za hidracijo je popolnoma zgrešen, saj s svojo vsebnostjo topljencev osmotsko delujejo in dobesedno vlečejo vodo IZ kože in jo torej dehidrirajo. Saj se fino sliši, kako bo koža navlažena s to meglico termalne vode, in sprva tudi da tak občutek, takoj ko pa se posuši, ga logično zamenja zategovanje. Take vode bi delovale, če bi bile hipotonične, torej bi bil bistveno boljši kak precejeni zeleni čaj v ta namen (antioksidanten pa še brez nepotrebnih topljencev). SonjaVsaka stvar ima več resnic. Tisto kar je moja resnica, ni rečeno, da je od vseh. Nikoli ne svetujem stvari, ki so samo nekje prebrane, ampak so tudi v praksi sprobane.
In tudi uporabljati take stvari, samo zato, ker si jih dobiil za darilo tudi ni smiselno.
Se pa
, da je treba najprej pomoč poiskati pri strokovnjaku.
kobra 1
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rižek z lososom

Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo