20. nov 2007 12:05
Ah ti moje bobičice in bobičiči :) lepo pozdravljeni.
Ja, bobiče lahko kuhamo poleti s svežo koruzo ali pozimi s suho, ki jo pa moramo prej zdrobiti in namakati čez noč kot suhi fižol.
Danes pa lahko tudi kupimo vloženo zrnje koruze v pločevinkah, steklenih kozarcih ali (večje količine) zmrznje v plastičnih vrečkah. Tudi iz teh sem že kuhal bobiče in so bili res izvrstni kot so rekli jedci... Sicer pa vam moram povedai, da sem jih kuhal že za zelo znane osebnosti. Ampak pustimo to.
Dajmo se organizirat in se res dobimo neklje na obali na bobičih in seveda lahko tudi refoškovih palačinkah.
Kaj ko bi to bilo konec aprila prihodnje leto? Takrat namreč izide moja nova knjiga s številčnejšimi recepti od prve. Ob tem se zahvlajujejm vsem tistim šjoram, ki so mi jih zaupale oz. povedale.
Kot pri prvi pa se tudi pri tej ta drugi pojavljajo številni problemi, da me pri pisanju kar glava boli... Ampak ni hudo, saj delam z veseljem in ljubeznijo. Bo pa veliko zanimivih, starih, tipičnih, še neobjavljenih istrskih receptov, tako iz Slovenske Istre kot obeh strani mej.
Lp
Alberto pucer
KUHAL