Bela kava

mapi  

član od: 7.5.2007

sporočila: 16

17. sep 2010 21:37

jaz najprej spenim mleko kar v kozarcu /s penilcem za mleko na baterije-v Sparu ga imajo je 6 €/in nato v mleko vliješ kavo kolikor jo želiš. Lp mapi mapi

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

20. sep 2010 8:39

Pri nas smo navajeni na belo kavo skuhano iz Kneippa (ječmenova kava) 2-3 žlice in pol žlice Francka (cikorija). Čeprav na navodilih piše večja količina cikorije, je meni tako skuhana kava malo pregrenka. Vse skupaj dam v 1 l mrzle vode ter dežuram zraven štedilnika, da zadeva zavre. Vmes po po trebi pomešam.Ko zavre, odstavim lonec na rob, da še rahlo vre in mešam toliko časa, da se pena pokuha. Tako kuhano kavo zalijem z nekaj kapljicami mrzle vode in počakam da se "zos" sesede. Kavo imam rada precej sladkano in z veliko mleka. Čeprav po pravici povedano ima to kavo rad moj mož, meni čez pravo kavo ni nobene kave. Zelo mi je žal, vem, da ni zdravo itd.... ampak zjutraj mora biti "ta prava kava"

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

1. maj 2012 14:23

palalačinka: Sedaj pa si mi en tak FINO polepšala dan in ponovno poskrbela da sem nostalgično razpoložen, da se ti moram kar zahvaliti z ter . Ampak NIKAKOR z enim! Eto ti na .
Upam, da kdaj takšno aluminijasto embalažo "zahaklam" na bolšjaku v Grazu. Komaj čakam poletnega, ker pol si lahko čas za barantanje vzamem

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

12. mar 2013 7:33

Bom kar tu nadaljeval, da ne odpiram nove teme. 
Sicer ni čisto o kafici, se pa nanaša na le-to 

Je v Mbju kakšna kavarna z dobro belo kafico, katera odpira pred 6-to uro zjutraj? Morda da štartajo delavnik ob 5-tih, ali pa še prej?
Razni McDonaldsi in tile FF oz. črpalke za gorivo ne pridejo v poštev!! Hopala, pa ste že hoteli a ne...so vas prsti srbeli a ne, a ne d???!?!?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti