3. nov 2007 14:40
sabrina, točnih sestavin za sladkorni sirup ni napisanih v receptu, niti ni povedal kaj bolj točno. Moram pa priznat, da ga tudi nobena ni vprašala. Pač narediš sladko vodo
, ni kaj komplicirati, recimo 3 dl vode in notri vsuješ 10 dag sladkorja in zavreš. Po moje ne moreš kaj falit s tem, le pogumno! Sigurno ti bo uspelo...
Etka, glede rolade pa res, tako kot sem napisala, hecno ne
No rolado je namazal, nato pa s kosom peki papirja enostavno potegnil (no ne smeš glih zelo pritiskat) po celi dolžini rolade z eno potezo, imel je postavljeno lepo na pultu. Tu smo kar zevnile in zadonel je globok aaaaa...ker je bila res gladka, lahko jo sploh ne bi posuvali. Veš, te njegove smetane oz. maslene kreme so zelo kompaktne, ker jih utrdi (zmeraj sem se spraševala, kako jim to rata v slaščičarnah...). Nato je mlete orehe enostavno potresel na papir, rolado dvignil in se ni nič pacalo (ja, on te torte in biskvite kar dviguje in preneša, nič se ne packa), jo dal na papir z orehi, papir z ene strani pritisnil na površino rolade in jo še kar malo parkrat obrnil
Upam, da razumeš in da ti bo kaj bolj jasno :)
katka