prosila vas bi za nasvet pri peki čokoladne potice.Kadar jo počem mi vedno ,,pade,, je zelo dobra vendar grda za pogled in tudi kose se težko reže.
miki miška
prosila vas bi za nasvet pri peki čokoladne potice.Kadar jo počem mi vedno ,,pade,, je zelo dobra vendar grda za pogled in tudi kose se težko reže.
miki miška
31. okt 2007 21:07
Kaj misliš s tem, kar si napisala, da se potica drobi? Da zgornja skorja ne odstopi jo moraš napikati z iglo, preden jo daš pečt.
Predlagam ti, da za pripravo testa vzameš recept, ki je objavljen tu na kulinariki in sicer pod ime "kokosova potica". Le kakava ne daj noter namreč, tisto testo je zakon.
Morda pa pazi tudi pri tem, ko kipne: 1 x testo, potem pa še 1 x ko je namazana z nadevom. Jaz najprej namažem z raztopljenim maslom, potem dam gor nadev in zelo pazim pri zvijanju, da je res brez "praznega prostora", saj veš kaj mislim.
titta
1. nov 2007 0:40
Probaj delati v stilu mrzle oz. nočne potice oz. s solno-kvasno emulzijo. Meni taka potica zmeraj uspe, pa kakršenkoli nadev že ima. Vse je tu na kulinariki, malo pobrskaj, imaš tudi pluska katkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
Jabolčne kremšnite