Spomin

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

30. okt 2007 23:20

ovčka je napisal/a:
Ja, danes nam je tudi v oddaji Dobro jutro ob koncu voditeljica zaželela "vesele praznike".... Lahko noč! ovčka

Državni praznik je tudi jutri, 31. oktobra - dan reformacije, prvih knjig v slovenskem jeziku in tako dalje in tako naprej. Ta praznik ni po moje nič žalosten in otožen. Mogoče je voditeljica mislila na ta praznik????

Mogoče je pa samo enostavno želela, da bi se imeli lepo.

LP

cervus

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

31. okt 2007 7:30

Zagotovo se dojemanje dneva mrtvih od osebe do osebe spreminja, odvisno je od mnogo reči. Ena najpomembnejših je seveda vzgoja, še večji pomen pa ima oddaljenost srečanja s smrtjo, še posebej nekoga, ki ti je blizu. Pomen 1. novembra za nekoga, ki mu je v tistem letu umrl partner in nekoga, ki gre na grob svojih starih staršev, tet, umrlih pred kakšnimi 10 leti, je popolnoma drugačen. Prvi je še poln bolečine in mu je ob dnevu mrtvih morda še za kanček težje, drugemu pa je poleg tega, da gre na grob v veselje tudi to, da se bo srečal s svojimi sorodniki, s katerimi se med letom zaradi obilice dela ne vidi, jutri pa bo pravi dan za to, ker si bo zaradi spomina na mrtve večina vzela čas (ker se pač spodobi in če navežem še na ostale, marsikdo se gre pač "pokazat", ampak to mi ne vč bistvo mojega odgovora). In seveda se bodo skupaj poveselili - mislim, da je ta izrečen odzdrav "vesele praznike" izvit tudi iz tega... skupaj z dnevom reformacije in temu, da se večina praznikov veseli, ker so dela prosti dnevi! Popolnoma razumem marsikoga, da je vesel, da bo 2 dodatna prosta dneva preživel s vsojo družino. veverica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti