26. okt 2007 21:18
Ej, nola,
pazi kaj govoriš, kakšna njiva neki, jaz sem celo kuhinjo " prebekslal ", osnova je indukcijski kuhalnik z eno ploščo. Če pustim stran detajle, sem vrgel stran stari plinski štedilnik ( 4xplin+2xelektrika+plinska pečica ) in sedaj je " zmagovita kombinacija ": indukcijski kuhalnik na eno ploščo, plinski kuhalnik z dva kuhališča, mikrovalovna pečica z vročim zrakom ( kot sem do sedaj preizkusil zmore vse kar potrebujem ) pa še ena poceni pečica, ki je kupljena " za na njivo ". Poleti namreč v glavnem kuham zunaj, imam žar domače izdelave, ki se ga drži plinski kuhalnik z dva kuhališča, vse je na kolesih, premično torej, in se poostavi tam kje mi trenutno paše. Zato sem kupil poceni pečico v Hoferju, ki je čist uporabna, in sem poleti marsikaj spekel ( še najbolj so se mi obnesli nekakšni " bureki " od blitve, od kupljenega vlečenega testa to sem imel narejeno " en, dva tri ").
Palačinke lahko seveda naredim na plinu, vendar me zanima kako gre na indukcijskem kuhalniku, zato, ker me kmalu čaka opremanje ene kuhinje. Začetna zamisel je bila seveda plinski " šporhet " vendar ko sem prebral pohvale za ind. kuhalnik, sem odločil, da preizkusim, in sem zato nabavil ta kuhalnik, ki mu ti rečeš " za na njivo ", priznati moram, da me je navdušil in sem potem stari štedilnik dobesedno vrgel stran ( star je bil cca 25 let ).
Pri tvoji varianti pečenja v rostfrei ponvi, ne gre, " naprej kot običajeno ", jaz palačinke namreč obračam v " luftu " in zato mora ponev bit primerna, kar rostfrei zagotovo ni.
Evo, jaz se " opet malo razpričo ",
bodi lepo pozdravljena
ežoj