Kasko zavarovanje

romanad  

član od: 18.1.2006

sporočila: 340

tema odprta - 24. okt 2007 13:47 | ogledi: 3.483 | odgovori: 28

Pozdravljeni!

Imam 4 leta star Fiat Punto in do sedaj sem imela vsako leto kasko zavarovanje. kaj mi svetujete? Naj ga tako zavarujem tudi letos? Se to sploh splača glede na starost avtomobila?

Hvala in lep pozdrav!

Romanad

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

24. okt 2007 14:53

Ne vem, če se ti izide račun. Vsaj mi avtomobilov, starejših od dveh let, ne zavarujemo kasko, ampak izberemo poleg osnovnega zavarovanja še nekaj kombinacij za škodne primere, ki so najbolj pogosti: stekla, ogledala,luči,  pa zoper poškodbe vozila s strani neznane osebe in podobno.

Dobro, določen riziko vedno obstaja, da se raztreščiš brez kaskega, ampak vseeno. Malo se posvetuj z zavarovalnim agentom, ti poznajo malo morje zank in pasti vseh mogočih zavarovanj. Mamamia

mamamia

romanad  

član od: 18.1.2006

sporočila: 340

24. okt 2007 14:57

Hvala Mamamia se bom pozanimala.

Lep dan ti želim!

Romanad

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

24. okt 2007 15:07

Hja, stvar je taka; če imaš kakšno finančno rezervo, ki bi jo lahko uporabila za nakup avtomobila, v primeru da tega razbiješ (vemo, da gre danes bolj težko brez avtomobila), potem resno razmisli, ali boš plačala prmijo za kasko. V kolikor take rezerve nimaš, je v primeru nesreče po tvoji krivdi ali kraje dobrodošlo kaj evrov. Seveda ni toliko kot za nov avto, nekaj pa le, da nisi popolnoma brez, ne? S tem se ukvarjam in lahko ti povem za informacijo: vrednost rabljenega osebnega vozila je seveda odvisna od kar nekaj dejavnikov. Servisiranje, vzdrževanje, ohranjenost, poškodovanost, št. prevoženih kilometrov,... Načeloma pa v zavarovalniško-cenilskih krogiha velja: avto se zamortizira za 50% v štirih do petih letih. Torej bi ti v primeru kraje ali totalnega uničenja tvojega dobila približno polovično vrednost novega. Za razmislit je... Če te še karkoli zanima, me lahko kontaktiraš. Issi

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

24. okt 2007 15:15

mamamia je napisal/a:

Ne vem, če se ti izide račun. Vsaj mi avtomobilov, starejših od dveh let, ne zavarujemo kasko, ampak izberemo poleg osnovnega zavarovanja še nekaj kombinacij za škodne primere, ki so najbolj pogosti: stekla, ogledala,luči,  pa zoper poškodbe vozila s strani neznane osebe in podobno.

Dobro, določen riziko vedno obstaja, da se raztreščiš brez kaskega, ampak vseeno. Malo se posvetuj z zavarovalnim agentom, ti poznajo malo morje zank in pasti vseh mogočih zavarovanj. Mamamia

mamamia
Mamamia, kaj ni to tudi kasko zavarovanje, le da ni polni kasko oziroma polni paket? veverica

Issi  

24. okt 2007 15:21

Polni kasko obsega prometno nesrečo, krajo, točo, vihar, požar in vandalizem. K polnemu kasku pa se dodajajo še kombinacije H (parkirišče), J (stekla, luči in ogledala) in D (divjad). Nekatere zavarovalnice imajo še kombinaciji U (kraja registrske tablice ali ključev) in I (nadomestno vozilo). Kombinacije H, J in D pa lahko dodamo tudi k AO (avtomobilski odgovornost ali po domače "obveznemu zavarovanju"), kadar ne želimo imeti zavarovanega polnega kaska ampak samo te nevarnosti. Issi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

24. okt 2007 15:59

Evo, je issi vse povedala, iz prve roke. Jaz poslušam našega agenta, ki nam je doslej vedno dobro svetoval. Mi se ravnamo po tem drugem odstavku, razen za en avto, ki ga imamo na leasing, pa ga moramo zavoljo tega imeti kasko zavarovanega. Mamamia mamamia

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

24. okt 2007 18:48

Računica kaže,da bi lahko po 15 letih kupili nov avto,če bi kasko premijo nakazovali na svoj račun,tako pa za vaš denar avtomobile kupujejo drugi. ati zlati

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. okt 2007 20:28

Priporočam, da si Splošne pogoje, ki spadajo k zavarovanju, natančno preberete.

Sploh tisto, kar izkjučuje izplačilo.

Bognedaj, da vam pogojev ne dajo, ker so del police.

F r i n a

Issi  

25. okt 2007 11:55

Splošni pogoji izključujejo izplačilo zavarovalnine v naslednjih primerih: - če je škoda nastala zaradi potresa - če je škoda nastala zaradi vojnih dogodkov, terorizma - če je škoda povzročena z naklepom zavarovanca samega ali osebe, ki ji je zavarovanec omogočil uporabo vozila - če je bil voznik pod vplivom alkohola, mamil ali drugih narkotikov. To pa je tudi vse. Res pa velikokrat pride pri zavarovancih do nejasnosti v zvezi s kombinacijo H (parkirišče). Ne drži namreč, da ta kombinacija krije vse poškodbe, ki se zgodijo na parkirišču (oziroma na parkiranem vozilu, pa ni važno ali je to res parkirišče ali pa le ulica, pločnik,...). Definicija H kombinacije pravi namreč: "Kombinacija krije škodo, ki je nastala na parkiranem vozilu zaradi dotika drugega motornega vozila" Kar pomeni, da iz te kombinacije ni krita škoda, ki nastane recimo na parkirišču pred trgovino, ko vam nekdo popraska avto z nakupovalnim vozičkom. To je krito po vandalizmu, ki pa je le v polnem kasku. Če mi mamamia ne zameri, jo dam za primer, da ona recimo take škode ne bi imela pokrite. In to so običajno nejasnosti in slaba volja ljudi, ki šele ob škodi ugotovijo kaj imajo (oziroma nimajo) zavarovano. Issi

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

25. okt 2007 12:43

romanad, tud jaz razmisljam,imam cliota, leto starejsega kot tvoj punto, vendar sem se odlocila, da bom dala samo parkirisce. Mislim, da se ti polnega kaska ne splaca. Vzames samo doloceno. Najboljs da se pozanimas na zavarovalnici. vida70

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti