Obstaja pa tudi knjiga OZDRAVIMO BOLECINE HRBTA, Povezava uma in telesa, avtor Dr. John E. Sarno. Gre za teorijo, da so bolecine v hrbtu vecinoma obrambni mehanizem telesa oz. podzavesti zaradi drugih tezav, s katerimi se spopadamo. Ker se je lazje ukvarjati s hrbtenico kot s podzavestjo, in ker ob tem dobivamo vec simpatij in podpore ljudi okrog sebe. Tradicionalna medicina seveda pri vsakem hitro najde take ali drugacne nepravilnosti v hrbtenici, ne pojasni pa, zakaj imajo nekateri z istimi znacilnostmi hrbtenice strasne tezave, nekateri pa popolnoma nobenih.
Ne zagotavljam, da je to vse res in da vse to drzi. Ampak meni je kiropraktik rekel: "Razmislite, kaj vam zeli vasa hrbtenica povedati. Vzemite si cas zase in se posvetite samo temu, da se boste pocutili bolje." V to sem bila koncno dobesedno primorana, saj nisem mogla sesti ne v avto ne za mizo ne oblacit se nisem mogla sama. Ugotovila sem, da mi sprehodi zelo koristijo in ceprav sem tedne hodila cisto skrivincena, sem prav cutila, da mi je bilo z vsakim korakom bolje. Za 2km sem porabila 1h. Bil je moj kiropraktik tudi zelo proti, da bi jemala kakrsnakoli zdravila, ces da potem ne bom vedela, kaj mi koristi in kaj skodi.Ze ko mi je bilo bolje, mi je prisla v roke tale knjiga, ki me moti zaradi slabega prevoda ze tako zoprnega stila ameriskih samoprirocnikov. Ampak bistvo njenega sporocila se mi je zdelo zanimivo in relevantno.
KetyP, iz tvojega maila me je takoj zbodlo, kako imas natrpan urnik, studij redna sluzba, dva zbora... Morda moras malo izpreci. Nekateri zmorejo biti v stalnem pogonu, nekateri pa ne. Domisljati si, da nimamo izbire, je napacno. Nihce ni nenadomestljiv, kakor nam dokazuje smrt posameznikov, zxaradi katerih se svet ne ustavi.
LP