Razlika v letih med moškim in žensko

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. okt 2012 22:44

BTW, punce, ugotavljam, da ne poznate tistega prastarega vica o odlčilnjakih....Ajoj.

Vendelina jr.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. okt 2012 22:58

A ima Janezek prste zraven

Loni Makaroni

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

2. okt 2012 23:05

Netty odloči se sama, brez okolice. Ti si najbolj pomembna. Bom pa še to dodala, verjamem v prijateljstvo med moškim in žensko, definitivno! Res pa je da sem še mula, ampak po izkušnjah pa je vsaj pri meni tako, da so prijateljstva z moškimi čisto nekaj drugega in so tudi bolj zanesljiva! Hja bogi moj dec, ampak je navajen :) je eden in edini in to tudi ve.

_tmickena_

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

2. okt 2012 23:20

Vendy, skrušeno priznam, ne poznam vica o odličnjakih in čakam, da ga napišeš.

 

naor

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

3. okt 2012 6:21

Netty, to niso lahko odločitve in če je partner bolan še težje. Ker človek lahko takoj obrne situacijo: kaj če bi bila bolna jaz in bi me v bolezni zapustil on(kar se tudi ne zgodi redko). Ti sama najbolje veš, ali je bilo razmerje med vama že dalj časa mrtvo, ali je to postalo nenadoma šele sedaj, ko si srečala »sorodno dušo«? V navednice sem jo dala zato, ker se dva meseca ni težko pretvarjati, da si tak, kot si predstavljaš, da boš ugajal. Pusti času čas, ne odloči se prehitro, počakaj, da tudi med vaju z novim prijateljem pride do nekaj težjih situacij, pozorno prisluhni kako gleda na življenje nasploh, ne spreglej njegovih opazk, ki jih mimogrede spontano navrže o dogodkih in situacijah. Te ponavadi povedo o ljudeh več, kot si sami želijo. Poslušaj pamet, ko ga ocenjuješ in ne srce (ali hormone), da ne boš prišla z dežja pod kap. In če ne boš povsem prepričana je verjetno še vedno bolje, da ostaneš pri skritem razmerju, kot da narediš odločilen rez. Saj to, da je čisto drugače malo poklepetati ob kavici po rekreaciji ali se malo na hitro pomuckati, kot prenašati nekoga 24 ur na dan z vsemi njegovimi lastnostmi, pa itak že sama veš.

Cila

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. okt 2012 8:48

Good point, Cila

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15824

3. okt 2012 11:41

Se strinjam z Vendelino in Cilo. Morda še navržem, da je vseeno potrebno imeti merico dodatne previdnosti pri hitrem navezovanju na drugega. Namreč, ko smo v čustveno težki situaciji, se hitro oprimemo vsake bilke, in pri tem znamo kdaj spregledat kaj pomembnega.

Netty, nikakor te ne odvračam od človeka, s katerim se zdaj odlično razumeš. Kot predhodnice ti le polagam na srce samo to, da tri krat prespiš in še pet krat premisliš o vsem, preden dokončno zarežeš v kakršno koli odločitev. Lahko, da si res naletela na pravega, na svojo drugo polovico, a odkrito se pogovori sama s seboj v smislu, kot je napisala Cila. Ker smo vzneseni, marsikaj spregledamo ali si razlagmo tako, kot nam odgovarja, čeprav so opozorilni znaki jasni.

 

Vse to ti pišemo z dobrim namenom in predvsem z željo, da zaživiš tako, kot si želiš. Ne glede na okolico. Ker ob nekom se zbujaš in ga prenašaš ti, ne tisti, ki pametujejo, kaj bi bilo najbolj priemrno.

Vse dobro ti želim.

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15220

3. okt 2012 12:52

Ne vem zakaj bi se pa morala tako na hitro odločit. Če je tvoj prijatelj res tvoj sorodna duša te mora razumeti, da nisi v zavidljivi situaciji. Še manj pa priganjat, da se odločiš.

Nenazadnje če je tvoj mož tako hudo bolan, ga boš res lahko z lahkim srcem zapustila in se prepustila novemu prijateljstvu? Najbrž imaš tudi otroke, le kaj bi si mislili?

Verjamem, da si polna elana, vznesenosti zaradi lepih besed, prijetnega druženja...Saj to je ponavadi vedno na začetku. Čas pa prinese svoje....Ni vse zlato, kar se sveti....

Svetujem ti, da resno razmisliš o vsem, preden se odločiš. 

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. okt 2012 13:02

Čeprav je pa tudi tako, da eno je partnersko sobivanje z bolnim partnerjem, drugo je pa sobivanje z bolnim človekom, ki je bil nekoč po vsebini partner, sedaj pa to že dolgo časa ni več. In verjetno razloga za to, da tega vsebinskega partnerstva ni več, ne gre iskati v bolezni. Temveč v tistem, kar sta ali pa nista ta dva partnerja naredila v kolikor toliko zdravstveno znosnem obdobju.

Ker je tudi jasno, da človek z bazično moralo ne bo zapustil nekoga (pa tudi če ne goji več močne navezave) v trenutku, ko je ta drugi v akutno bolni fazi ali pa gre skozi zahtevnejše zdravljenje.  Moralno je skrbeti za to, da bolnik dostojno preživlja te trenutke, ne velja pa pričakovati, da se bo pa potem kar nekaj blazno spremenilo. Lahko si, Netty, izvrstna negovalka soprogu, ampak v vajinem odnosu česa bolj globokega verjetno ne bo več. In ko/če je zdravstveno stanje soprooga toliko stabilno, da ga ni treba paziti 24/7 se morata dogovoriti za en modus operandi. Ne bosta prvi par, ki se bo na eni točki odločil, da bo morda imel skupno mizo, česa drugega skupnega pa ne. Saj se ti ni treba ločiti. Samo ne pričakuj, da bo tvoj soprog tudi tvoj mož. Prošlo svršeno vrijeme.

Glede tistega "v tebi sem našel sebe" - večina moških je pri prepoznavanju čustvenih zadevo strahovito počasna in večina fantov itak mora živeti vsaj 40 let, da najdejo sebe. Je pa tako, da nam puncam paše, da se nam govorijo lepi stavki (ki nas držijo pokonci, ko gre vse narobe in je siv dan in potem malo sanjarimo, da grejo stvari naprej) in strahovita težava teh prostorov je, da so Slovenci tako obupno leseni, ko je treba kaj lepega reči (in potem mora biti punca čez 40, da sliši bazičnih pet lepih stavkov). In jaz ti čisto privoščim, da imaš v življenju zgodbo, v kateri boš slišala lepe stavke in bo zabavno. Kot si verjetno že opazila, naša skupnost je naklonjena veselim ljudem in tudi poredne  punce vseh starosti precej spodbujamoSe boš že vmes odločila, kaj boš s to zgodbo v prihodnosti.

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. okt 2012 13:08

Okej, še prastari vic o odličnjakih. Morate vedeti, da je prastar, ker v izviriku je nastopala revija Start. In morate tudi razumeti, da je supebutast, ker je namenjen moški populaciji in oni potrebujejo bolj butaste impulze

Janezkov oče je na govorilnih urah ugotovil, da ima Janezek v najstniških letih strahovito zanič ocene.  Sklenil je sina temeljito postaviti na realna tla. Ko je sine prišel domov, mu je oče ponudil v branje eno softporn revijo. Sine je navudšeno prelistaval revijo. Vprašal je očeta:

- Oči, koga pa sploh pogledajo tako lepe ženske?

- Oldičnjake, sine, odličnjake.....

 

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti