Evo, pa smo tu. Skoraj sem prisegla, da kmetije ne bom gledala, ker ne prenesem nasilja, ki ga moram potem prenašati. In jo gledem, nekaj zaradi mame, ki ji delema družbo, nekaj pa zaradi same vsebine.
Ja, vsebina so mečloveški odnosi, ki so izpostevljeni kameri in ki jih odmerjeno določi scenarist in pokaže tisto, kar hoče.
Komu najbolj privoščim kmetijo ? Damjanu, ki je pokazal več dobrih lastnosti kot vsi skupaj.
Komu je ne privoščim: Valeriji.
Ta Kmetija je ponovno pokazala, zakaj so propadle naše kmetije. Lastniki so se prepirali med seboj, gospodarilo se je slabo, kot da ni kakih navodil. Zaradi napačnih porok. In zaradi alkohola, vse pa v luči nasilja.
Kmetje se odpovejo šamponu, da lahko kupijo liter žganega, ki ga že tako imajo na kmetiji. Za zdravje. Če je kdo proti alkoholu, je odpadnik. Ni mi ušlo, da je Matej ruknil glinasto kupiso ojštrega, pa ni niti trznil. Ko je videl, da je na izbiro žganje, ga ni bilo mogoče odvrniti od nakupa. V vmesnem času pa je živčno blinkal in stresal z nogo. Meni je deloval kot na prisilni abstinenci. Pa še žleht je bil ko parkelj. Nobenega čustva, nobene mehkobe, tip pa si še išče nevesto. Najbrž tisto, ki bo ponižna, ki bo kar naprej poslušala, da je on gospodar in ki bo morala stati v koruzi. Bojda neveste zanj stojiji v vrsti.
Mene so najbolj prizadeli komentatorji, pri tem naj takoj izločim Činča, ki hoče biti vščečen, ker ga ne maram zaradi njegovih drugih naglavnih grehov.
Nihče ni niti trenil zaradi nasilja Mateja, ki je bilo tako grozljivo, da bi ga po moji oceni morali poslati domov. Tudi podtikanje mesa Damjanu, je zame nasilje,
Nihče ne opazi in ne dvigne glasu proti nasilju med tekmovalci, ki se imenujejo družina, vendar to niso. Vsi hočejo isto, pri tem pa zahtevajo, da so med seboj kot bratje. To je težava: potrebujejo motivacijo za delo in dobro organizacijo, ki je pri slabih vodji slaba, pa se s tem nihče ne ukvarja,
O nasilnem obnašanju izzivalecev pa ni vredno trošiti besed, saj bi jih morali brcniti iz studija.
Največju luzer te kmetije je Likovičeva, ki ima po nesreči angelsko ime. Ob tem, da je svoja načela uveljavila kot učiteljica in celo kot ravnateljica, danes pa prodaja ideje o neki poštenosti, pravičnosti, pokonci so vstali lasje.
F r i n a