Rtv naročnina
Pozdravljeni,
No, veraj sem prejela priporočeno pošto z RTV-ja, da mi bodo od novembra dalje pošiljali položnice za plačilo popolnega prispevka.
Verjetno že več kot 10 let nimamo televizije v hiši in niti enega radia. Imamo pa računalnik in mobilni telefon, ki imata dostop do interneta. Najraje bi še to ven vrga, tako so me razjezili. A čisto za luno pa ne morem biti.
Ima kdo kakšno idejo kako lahko prišparam 60 eur, ki jih bom po novem dala tem molzačem?
Že sedaj večino stvari kupujem ko je akcija, nimam avta, gledam na vsak evro in sedaj tole..
Lep pozdrav
Ne boš se jim mogla ognit, enostavno bodo naredili izvršbo po nekaj opominih. Edino, če dokažeš, da nimaš signala za sprejem slo tv programov, potem bi se še lahko kaj pogajala. Tako je bilo še ne dolgo nazaj na enem področju ob slo/hr meji.
TVS lahko gledaš tudi preko računalnika, v živo ali iz arhiva. Hitro se bodo obesili na to možnost. Drugače pa, kolikor vem, je točno tako, kot piše Ognjič.
PS. Mesečna naročnina naj bi bila še vedno 12,75 €. Vsaj tako piše na njihovi strani:
1. za zasebno rabo RTV sprejemnikov:
a) zavezanci – fizične osebe plačujejo mesečni prispevek za vse svoje televizijske in radijske sprejemnike, ki jih uporabljajo osebno oziroma skupaj s člani svoje družine v pavšalnem znesku 12,75 €;
b) če ima zavezanec za zasebno rabo le radijski sprejemnik oziroma sprejemnike, plačuje mesečni prispevek v višini 3,77 €.
V isti višini kot fizične osebe pod a) in b) plačujejo prispevek tudi pravne osebe in posamezniki, ki opravljajo samostojno dejavnost, vendar za vsak televizijski in radijski sprejemnik, če je sprejemnik namenjen izključno osebni rabi zaposlenih ali posameznika, ki opravlja samostojno dejavnost;,
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 19. sep 2019 12:56
Po novem morajo plačevati tudi vsi, ki nimajo TV signala, ga pa lahko spremljajo preko mobilnih podatkov ali ADSL/optike torej internet priključka. Tako da bodo sedaj praktično vsa gospodinjstva v SLO "zvazanci" za RTV.
Ne morem da ne bi tole prilepila; sicer sposojeno pri sosedih, pa vendar:
"Oprostite, zašto moram plaćati TV pretplatu kad ne posjedujem televizor?"
"Pa, posjedujete kompjuter".
"Ali ja na kompjuteru ne gledam TV kanale".
"Da, ali kompjuter je instrument preko kojeg možete gledati TV kanale".
"Dobro, dajte mi onda tri dječija doplatka!"
"Ali, ovdje piše da nemate djecu".
"Ali, imam instrument kojim ih mogu napraviti".
![]()
![]()
Težko si predstavljam, da bi kdo hotel tv program nacionalke gledat preko interneta .... že mi, ki imamo tv, se mu večinoma ognemo ...
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Špageti karbonara

Bučna juha s kokosovim mlekom