Rtv naročnina
So pa od vraga, obesijo se čisto na vse, teta je morala dati zraven odjave TV naročnine potrdilo od serviserja, da je škatla krepnila. Po drugi strani pa so se pri moji najboljši prijateljici iz gimnazije pošteno skregali, račune za naročnino so jim vztrajno pošiljali, signala pa nikjer.
No, pri nas pa še 20 let po očetovi smrti prihaja račun za RTV naročnino na njegovo ime, elektrika pa je na brata, prej je bila na teto, pa ni nikoli prišel še dodaten račun.
Loni MakaroniDa so lahko od elektra dobili podatke, so naši vrli parlamentarci pred nekaj leti sprejeli čisto poseben zakon, ki jim je - zavojlo zakona o varovanju osebnih podatkov - omogočil, kao, legalno pridobiti podatke. Nastajale so situacije, kot ste jih opisali, tudi mi smo se bodli z RTv-jevci, ker njihova pamet ni mogla dojeti, da na dveh naslovih istočasno ne moremo gledati TV. In če plačujemo za en naslov, ne moremo plačevati za drugega, v hiši, kjer je stanje električnega števca ničla.
Tale RTv naročnina je nek čuden tujek, ki nima z življenjem nobenezveze. Okej, če je že naročnina, potem naj ne bo tioliko reklam. Toda tudi na nacionalki se med nadaljevankami in filmi pojavkljajo reklame, čeprav je bilo zagotovljeno, da tega ne bo.
Glede varovanja osebnih podatkov je pa tako zmešano vse skupaj, da kar boli. Po eni strani mora 18-letni srednješolec podpisati izjavo, da smejo profesorji strašem povedati ocene in druge reči v zvezi s šolanjem (sliši se neverejtno, a je renično, dva srednješolca smo imeli v hiši), pa nekateri starši že zahtevajo, da se za redovalnice naredi poseben papir, ki prekriva ocene drugih dijakov, da se vidi samo ena vrstica, tistega pač, katerega starš je na vrsti.
Toda naredite enkrat test, kako je z davčnimi številkami. Na Mobitelu je enkrat nisem hotela povedati, češ da od mene tega ne morejo zahtevati. Na koncu sem pristala, da jim jo povem, a zato, ker sem imela malce zloben načrt - povedala sem jim izmišljeno davčno številko. Veste, kakšen je bil rezultat? dekle mi je mrtvo hladno reklo, da sem jim dala napačno številko, in naj povem pravo. Sem rekla, da če vedo, da sem dala napačno, bodo tudi pravo našli...
Tako da človek na koncu res ne ve več, kaj naj si misli.
Mamamia
mamamia
Jernej - Urednik Kulinarične SlovenijeTa nacionalka je totalen obup. Samo še poneumljajo - od sobotnega Vrtiljaka, potem raznih Pod kozolcem in podobnih "razvedrilnih" reči. Iz TV Dnevnika tako ali tako odhajajo novinarji zaradi trenutne nenaklonjene vlade. Na koncu pa ostane samo še kakšen Živ Žav in to je vse. Če bi bilo po moje, ne bi plačevala naročnine in konec. Sploh pa si predstavljate, da bi zdaj ustanovila kar eno podjetje na papirju, imela zveze v vladi in začela izdajati račune? No go. Poleg vseh davkov, ki jih plačujemo, še ta neumen RTV, ki ga tako ali tako ne gleda pol ljudi.
(odkar so mi za en dan zamude plačila zaračunali zamudne obresti, jih skrejno črtim).
SonjaMeni je bila najbolj všeč pogruntavščina, da se ne plačuje več naročnina, ampak prispevek. To je neka vrsta davščine, ker je obvezna.
V nasprotju z Vendelino pa se ne strinjam, da ni financiranje nacionalke stvar proračuna, najbrž Kultirnega ministrstva. Vsako leto bi RTV morala dokazovati, da spadajo med kulturne institucije. Stranaksrki prepiri so pa vedno, pa naj se potem skregajo v pralamentu, pred publiko.
O programu ne bom izgubljala besed, včasih res kaj pogledam, me pa jezi velik delež reklam. Grims je pred referendumom zagotavljal, da ne bo ponovitev in da se bo prispevek znižal.
Njegova, torej Grimsova izjava, ki najbrž oblikuje programsko politiko, je veselje njigove otročadi, ki da migajo z ritko, ko slišijo Atomic Harmonic, kar je po njegovem dokaz, kaj ljudstvo potrebuje.
Oblast vedno hoče širiti svoje ideje z mediji in če lahko naloži plačilo neposredno ljudstvu, ki na program sploh nima vpliva, potem je to sploh dobrodošlo.
Me pa zanima, kako je to urejeno v tujini. Najbrž imajo tam tudi nacionalno TV.![]()
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci

Široki rezanci la collezione na bolonjski način