Špargljeve blazinice
Vendelina je napisala:..................... no marsikaj je napisala, vendar se iz napisanega da ugotovit, da je Vendelina en " guru " kapitalizma. Zagovarja tipične kapitalistične " finte ", bodite pridni ( bodite tiho ) varčujte za to in ono ( zato da denar posodite kapitalističnim prascem, ki se bojo z vašim denarjem redili.
Povedati je treba, da je varčevanje, borza, skladi in kaj je še takih inštitucij tipičan kapitalistični nateg za naivne ( namen katerega je, da se zagotovi egzistenca gomili parazitov, ki se drugače ne morejo preživeti, razen kot krvosesi. ).
Glede Ljubljanske banke ( pa koliko je takšnih zgodb še, propadle banke, enroni, parmalati.........): a ni mal čudno da banka zadrži aktivo, skupaj z osebjem, zgradbami, opremo, pozabi na svoje obveznosti, to prepiše na državo, ki je ni več, se preimenuje v nova LB in veselo posluje naprej. Prihodnjič, ko jim bo pasalo, bojo naredili isto, sa preimenovali v nova LB2 in veselo poslovali naprej, ljudje bojo ob denar ( kakšen razlog si bojo že izmislili ). Kot je rekel dr. Bučar: če nekomu posodiš denar, in se zmeniš kako da ti ga vrne, te ne zanima a so mu denar ukradli, ali ga je kako drugače zapravil, svoj denar bi mogel dobiti nazaj.
Lidika je prav povedala: v banki ti bojo povedali kaj je za njih najboljše, zato tudi imajo svetovalce. Že stara resnica je: če ti banka ( ali trgovec ) nekaj ponuja kot zelo ugodno, je v prvi vrsti zelo ugodno za njega, ne za tebe.
Ati zlati je zapisal, glede nadomestila za vodenje računa:.................... plačaj nam ker mi obračamo tvoj denar. Narobe: plačaj nam, da mi lahko mastno služimo s tvojim denarjem.
Torej: denar v štumfe, da kapitalistični prasci bojo mal manj mastni.
A ja, proxima, nekaj za tebe:
http://www.michaeljournal.org/myth.htm
Vendelina, morda res ne razumem kaj so " monetarni agregati ", vendar tudi jajce ne znam znesti, pa vseen pošinem če je pokvarjeno, povem pa ti,: ta kapitalizem močno smrdi.
ežojPrav imaš Ežoj. Banka mastno služi na račun varčevalcev.
No, na meni sigurno zelo malo zaslužijo, hehe. Največji nateg pa je dovoljen limit in obresti na to. Ko ti obračunajo, se zdi malo, ko pa to sešteješ ckozi celo leto in krat nekaj let, je to hoho...kar nekaj denarja, ki je tvoj.
Banka je pač trgovina z denarjem in dokler to ne bomo razumeli, tako dolgo se bo bankam dobro godilo in bodo mastno služile na račun naivnih varčevalcev.
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špargljeve blazinice

Biskvit s slivami