Lečina juha in krekerji iz polente
Tega, kar je napisala kletka, na tvojem mestu ne bi upoštevala. Slovenski trg trenutno dela zelo dobro, kaj bo pa jutri, pa nihče ne ve. Gre za prenapihnjen trg. Nekako podobno so odgovorili tudi strokovnjaki iz financ, ki so bili intervjujani v Delovi prilogi FT kakšne 3 tedne nazaj.
Sama imam nekaj financ v skladih. Tega denarja ne potrebujem na dolgi rok in upam na kakšen zmeren donos. Trenutno mi vse dela dokajšen minus, samo dolgoročno računam na boljši iztek. Se pa ne sekiram več o izgubah. Za to sem se odločila, to bom žela.
Sonjadefinitivno se ne splača imeti denar vezan na banki. Tam dobiš letnih obresti od 3-4%, letna inflacija pa je pri nas večja, tako da pri svojem denarju imaš minus zaradi inflacije.
Koliko komur denar pomeni, tja ga bo vložil. Najboljše pa je če denar,ki ga nameravaš nekam vložiti in ga v naslednjih letih ne boš pogrešala, RAZPRŠIŠ na več različnih skladov. Večino daj v sigurne, kak procent pa lahko v rizičnega. Pa prej premisli, kaj se ti splača.
Banka naš denar obrača, pokasira na leto okoli 25% donosa, nam pa izplača borih 3-4%. !? Pošteno? Za banko je, kaj pa za nas, varčevalce? Osebnega upravitelja premoženja, ki bi 24 ur bedel nad našim premoženjem, pa si ne moremo privoščiti, ker je potrebno za vstop na ta nivo vsaj 500 000€ za vstop.
Da ne govorim o vstopni in iztopni proviziji, stroških vodenja in še o čem.
Pa lepo, modro varčevanje vam želim.
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lečina juha in krekerji iz polente

Pečeni svaljki s pomako iz feta sira