Benetke - letališče

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

tema odprta - 6. sep 2007 17:39 | ogledi: 3.777 | odgovori: 12

A mi lahko katera pomaga z informacijo, kolikšna je pot oziroma koliko časa je potrebnega z železniške postaje v Benetkah do tamkajšnjega letališča, oziroma kakšna je ta povezava (avtobus, vlak?).

Hči potuje s prijateljicami od tam v Barcelono, pa da se ne bi z avtom vozile iz MB do Benetk, bi šle z vlakom, pa od tam na letališče.

 

Po voznem redu sodeč pride vlak v Benetke nekaj čez sedmo uro zjutraj, one pa morajo biti na letališču najkasneje ob 9.30. Ker sem bolj ziherški tip, navijam sicer za to, da v Benetkah prespijo (nihče ne jamči, da vlak ne bo zamujal), ampak vseeno povprašujemo na vse konce in kraje po izkušnjah.

Hvala za pomoč, Mamamia

mamamia

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

6. sep 2007 17:55

A Treviso (TSF) ali Marco Polo (VCE)? lp, proxima

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

6. sep 2007 18:23

Jaz nebi reskirala in bi kar prespala v Meštrah. Mi smo imeli sicer svoje prevozno sredstvo iz Benetk do letališča, pa se mi je vseeno zdelo, da kar traja. Mogoče zaradi gužve na cesti, ne vem, ampak ziher je ziher. lp Vesna

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

6. sep 2007 20:27

Ker gre v Barcelono, predpostavljam, da bo šla z Ryanairom iz Trevisa. Urniki Ryanovih avtobusov so usklajeni z odhodi letal, stojijo pred postajo v Mestrah in rabijo do Trevisa približno tričetrt ure. Lahko gre tudi z vlakom do Trevisa, prestopi in se pripelje do letališča. Če bo letela z beneškega letališča (Marco Polo), bo vožnja še krajša, slabih dvajset minut, avtobusi so prav tako pred postajo. Časa ima v obeh primerih dovolj, samo izstopiti mora že v Mestrah, da ne bo zgubljala časa z vožnjo do Benetk (postaja Santa Lucia) in nazaj in paziti, da se bo vkrcala na avtobus za pravo letališče. Če se odloči prespati v Benetkah se pa lahko na Marco Polo pelje tudi z vaporettom. Natančne urnike povezav dobi na naslovih www.trevisoairport.it in www.veniceairport.it. nola

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

6. sep 2007 21:08

Jst bi samo potrdila,kar je napisala Nola-do Trevisa je ene 40min, avtobuse najdeš pred železniško postajo v Mestrah, mislim da lahko na avtobusu kupiš karte. Precej pogosto peljejo, tako da po mojem ni nobene panike glede tega. Res pa je, da nočni vlak iz Lj pogosto zamuja (že več kot dve leti se vozim v Rim, in sem ravno s tem že zamudila vezo za naprej), tako da naj računajo vsaj pol ure več. srečno pot! Sashika

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

7. sep 2007 10:24

Hvala vsem za sporočila. Letijo z letališča Marco Polo.

Predvsem hvala noli za napotek glede sestopa z vlaka in pozornosti, potrebne za pravi bus. Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. sep 2007 11:36

A veš darling, da mi je kar milo pri srcu, ko si tako ziheraška, ko gre za tvoje dete....:) Ko sem bila jaz toliko stara kot je zdaj tvoje dete, mi je bil najbolj neprijeten del potovanja tisto, ko sta me starša n-krat vprašala, če imam to-in-ono in kako bom od kod prestopala (s tem, da sem sama potovala z letalom od 14 leta dalje in po štirih letih sem že imela nekaj izkušenj). Sicer pa mislim, da se bo zgodilo takole. Tvoje dete ima verjetno tudi rajzenfiber, ki ga najbrž skriva pred starši. Ker ima rajzenfiber, bo verjetno vzela ziher varianto in bodo v Mestrah že večer prej. Ziher je ziher. Verjetno tisti dan vlak ne bo imel zamude in verjetno ne bi bilo treba s potovanjem začeti dan prej, ampak ziher je ziher... No, ja, tvoje dete je pred obodbjem ko bo veliko po svoje backpackirala in v to spadajo tudi zamude pri prestopanju, pa izguba kakega dokumenta, pa kakšna kartica tudi kdaj ne bo potegnila, pa kakšen nahrbtnik ali kovček se bo tudi verjetno kdaj izgubil. Če hočeš, da bo te situacije kolikor toliko dobro razreševala, ji pač moraš zaupati, da jih zna rešiti. In ji pač pokažeš, da ji zaupaš - tudi tako, da vsaj enkrat manj kot je po tvoje minimalno nujno, z njo prediskutiraš potovalno ruto. S tem, da prestopati iz vlaka na avtobus in avion verjetno zna, saj ste potovalno pleme. Mislim pa, da je primerno, da ima za ne-daj-bože situacijo pri sebi telefonske številke slo-ambasad (njihovega konzularnega dela). V glavnem, kadarkoli te ima, da bi jo ponovno vprašala na kateri vlak bo šla in a ne bi vseeno oči peljal punce na letališče - se ugrizne v jezik, naredi deset počepov in če napad še ne bo minil, naredi to ponovno. Mladič mora malo sam okoli letati. Čez petnajst in več let po srednji šoli in po neskončnih urah v letalu pa takoooo paše, ko te starši še vedno sprašujejo, če imaš urejeno zavarovanje z asistenco in če si vzela aspirin s sabo..... Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

7. sep 2007 12:27

Joj, hvala, da si me spomnila na zdravstveno, bi pozabili. Take zadeve moram še jaz opomniti mladička, ker se njej nitine sanja, da je to tudi treba urediti.

 

Mladičkam je ponujena vožnja do tja, ampak bodo morda šle same z avtom in ga tam pustile na parkirišču. To se bodo odoločile same. Kot tudi o vlaku, nočitvah itd.

 

Jaz sem ji kupila knjigo o Barceloni in s tem zaključila z nasveti, oče je pripomnil, naj se tam ne sprehaja v dekoltiranih majicah (ki so njeno priljubljeno oblačilo) in z golim popkom (tega sicer ne kaže).

 

Tele kokice so pa te sorte, da so se lani peljale iz MB na Pag, pa so na hrvaško-  srbski meji, sto km pred Beogradom torej, ugotovile, da so malce zgrešile smer. In da lučke na cesti niso pred tunelom na AC po Hrvaškl, ampak carina...Spoznavajmo svet in domovino torej.

 

Jaz sem samo vesela, da gre otrok  na pot. Ker ko je treba, se bodo znašle, v to sploh ne dvomim. Če pa kaj škripne, bo to izkušnja za naprej.

 

V glavnem, zdaj vedo, kje izstopit in kam morajo priti, vse ostalo pa....Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. sep 2007 13:17

Tale s Pagom preko Beograda je pa definitivno d"bestična! Je presegla tisto resnično zgodbo, ko je šla ena blondkinka iz Lj v Trst in se je vmes peljala skozi Karavanški predor.... Vendelina jr.

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

7. sep 2007 13:56

Tudi jaz poznam eno tako zgodbo... večja družba je bila z avtobusom na popotovanju po Španiji in so se cel čas hecali, da bodo najeli Brazilke za "pomivanje posode", saj so potovali s šotori, eden izmed družbe je kuhal, ostali so bili dežurni. Eden izmed njih pri svojih 60-tih (s šibkim Geografskim znanjem, ki je šel očitno naokrog le zaradi družbe) je bil na podlagi tega prepričan, da so v Braziliji !?!!!?? Ko pa so se peljali mimo kitajske restavracije pa je čisto resno izjavil: "Pa ne da smo že na Kitajskem?". veverica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti