28. maj 2008 13:27
Pozdravljeni!
Danes sem bila pri Skledarju na svinjskem sejmu v Celju in sem ga malo požokala. Tip je dejal sledeče. Da so trenutno večji problem pesticidi, ki jih zlivajo na dravsko polje in njih posevke!!!! Da so Talum malo porihtali, a grenak priokus vseeno ostaja. Povedal je tudi, da buč ne špricajo, saj menda gospodične tega ne tolerirajo. Res pa je, da jih sedijo za pšenico. To leto pšenica (6x špricajo, na koncu še "bum efekt", s katerim dokrajčijo svega in svašta), jeseni zemljo porihtajo in spomladi tja sadijo buče.
Jaz sem do sedaj kupovala njegovo hladno stiskano bučno olje, za katerega pravi, da semena sušijo na 40 stopinj, zlata priznanja "Dobrote slovenskih kmetij" pa dobiva za navadno bučno olje.
Kakorkoli, kupila sem ga dva litra (res se mu težko upremo, tako je dober) in si zadala za cilj, da poiščem ekološko pridelano hladno stiskano bučno olje, daleč stran od raznih cinkarn in "Talumov" ter drugih grdih onesnaževalcev. Dobro je namreč vedeti, da se razni strupi najraje vežejo na maščobe...
Če kdo pozna koga s certifikatom eko kmeta in da hladno stiska, na dan s predlogi, prosim!
Lp,
veverica