Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike
| Asja je napisal/a: |
| Vsak dan spij 1/2 l Donata. Mene nič bolj na wc ne tišči kot sicer, pri krčih pa pomaga. Prejšnji mesec sem se nekajkrat ponoči zbudila s krčem, od takrat pa ne več. Baje pomagajo tudi magnezijeve šumečke in kalcij (kalcijeve šumečke). Lp, Asja |
Kalijevi, kalcijevi in magnezijevi (pa tudi natrijevi in klorovi) ioni imajo v pravem razmerju pomembno vlogo pri normalnem delovanju našega telesa. Neravnovesje ali pomanjkanje nekaterih sproža tudi krče (magnezija, kalcij).
Ribaracarak, najprej se loti magnezija, v šumečih tabletkah ga pa res ni težko piti. Pa hoja gotovo pomaga in pa to, da nimaš mrzlih nog (predvsem stopal). Moja mama pravi, da jo ponoči krč prime v noge, če jo podnevi zebe ali pa tudi ponoči, posebej v stopala. Razlage, zakaj je tako, ne poznam.
Res ste prijazne in več ali manj enotne: magnezij, magnezij....pa še mal kalcija ali kalija.....
Hvala za vse odgovore in ...
hajd v lekarno po magnezij
O magneziju mi je poznano, da širi žile in znižuje krvni tlak, kalcij pa deluje nasprotno, krči žile. Kot je že rimljanka napisala, mora biti v ravnovesju s kalcijem (enkrat več kalcija kot magnezija). Dosti magnezija vsebujejo bučke, listnata zelenjava, oreščki, žitarice, mleko...
emilyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike

Vanilijeve rolice