Električna ponev oziroma kuhalnik

darjasova  

član od: 26.7.2006

sporočila: 47

tema odprta - 22. avg 2007 14:53 | ogledi: 10.570 | odgovori: 5

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje glede nakupa električne ponve, ki jih prodajajo po trgovinah. Za katero pravite, da se jo najbolj splača kupiti. Ali mislite, da ni to stran vržen denar. Zanima me koliko vam pride prav v kuhinji ali jo veliko uporabljate?

Je kar velika zadeva, saj ima premer 40 cm in bo bolj težko vedno stala na pultu, ali pa jo bom uporabljala na balkonu in nato pospravila. Kako je s čiščenjem?

Za vse odgovore se zahvaljujem!

LP M.

darjasova

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

22. avg 2007 15:03

Meni se zdi odlična. Večkrat naredimo  v njej klobasice (od pivskih do hrenovk), sploh sedaj, ko je veliko zelenjave, namečeš vse noter in okus je super.

pekla sem tudi že pico, zrezke, perutnino..... Res je, da je malo velika posoda. Mislim, da imajo celo manjše, ki za gospodinjstvo 3 članske ali 4 članske družine pride bolj v poštev.

 

Sama posoda je izjemno lahka. Na koncu jo samo pobrišem s kuhinjskimi papirnatimi  sarvietami. (ko se ohladi, jasno). Pokrov je malce težji.

 

Zelo dobro se obnese takrat, ko moraš hrano obdržati toplo. Na primer, ko so pikniki.

 

Nam doma je všeč, sama pa premisli, kaj kuhate in kolikokrat recimo pečete takšne stvari.

 

titta

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

22. avg 2007 15:26

Kupi večjo, oz. običajno s 40 cm premera. Saj ni treba, da je vedno polna, sama dostikrat spečem samo dve ribi. V manjši ponvi bi ju morala zviti oz. peči brez glav. Za peko rib je idealna, daš samo nekaj kapljic olja, ki ga močno segreješ, položiš suho ribo, ki se prime. Počakaš, da odstopi in jo obrneš (samo enkrat), zmanjšaš temperaturo in spečeš do konca. Čas je odvisen od velikosti (debeline) rib. Pečeš pokrito, da ne šprica in na balkonu, da ne smrdi. Danca

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

22. avg 2007 15:42

Mi jo imamo na vikendu, ker bi imela doma v hiši tudi problem kam jo postaviti. Tam pa je stalno v uporabi. Poleti jo postavim kar zunaj in v njej stalno kuham (pečem). Čevape, pleskavice, klobasice, piščanca, zraven pa dam kar različno zelenjavo in krompir. Tako je vse napravljeno v eni posodi. Zelo uporabna stvar. Včasih me kar mika, da bi jo imela tudi doma, ampak prostor , ta je problem. zvezdica55

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

23. avg 2007 8:26

Nič ne oklevaj z nakupom tega pekača. Jaz ga tudi imam in dosti je bilo govora o njem tudi tukaj gor (Jade ti je pomagala). Je super pekač, uporaben za nešteto priprav razne hrane, pa še v kuhinji ga ni treba imet, lahko delam zunaj ali v prostoru zraven kuhinje. Jaz imam tavelikega 40 cm in ni nič prevelik, čeprav včasih delam kaj v njem samo za eno osebo. Npr. piščančje ražnjiče s sirom, čevapčiče, različne zrezke, pleskavice, ribe praktično vse vrste mesa in zelenjave. Jaz delam v njem  bučke po različnih receptih, dušeno sladko zelje. Res je odličen, ker ne rabim nobene maščobe, jaz pokapam samo malo olivnega olja na dno, zato, ker tako želim in če pokrijem, se vse zelo lepo duši in zmehča. Odličen je za krompir v vseh oblikah. Delala sem tudi ragu, super. Le na pravo temperaturo se je treba navadit, da se stvari glih prav delajo.

Čiščenje je zelo enostavno, ko je še mlačen ga obrišem z bogico, da grejo ostanki stran, potem pa še s papirnato brisačo obrišem do konca. To je vse. Pokrovko pomijem pa v koritu.     

 

emily

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?terezija
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti