Sršeni

Če se ti da čakati do zime...jih pozimi ko mirujejo zažgi!Jaz sem jih tudi imela nad oknom.Hvala bogu da imam mrežo proti mrčesu,ker so se tudi nanjo nalimali.Groza...pa še pipsa ne smemo uporabljati v hiši :(. Roncolino
Imam  vprašanje. Ali gasilci poseg opravijo brezplačno ? F r i n a

frina, najbrž odvisno kateri gasilci..............na deželi je drugače kot v mestih, vsaj po mojih izkušnjah.

No, sršenom pa res ni treba reči golazen, lepo prosim. Saj ne, da bi si jih želela imeti ravno nad oknom, ampak do njih gojim enako spoštovanje kot do vseh drugih živih bitij. S(m)o pač del narave, z njimi (vsemi živimi bitji, torej tudi sršeni) si pač delimo isto Zemljo, a ne? Sobivanje in strpnost.

rimljanka
Ja, Rimljanka tudi jaz sem jih spoštovala . Oni se branijo, jaz pa sem branila sina, ki mu je bilo 2 leti, meni pa so komaj življenje rešili... Od takrat jih ne spoštujem več lp Anamarija
Pri nas gasilci ne zaračunajo nič, če pridejo odstranit sršene, čebele ali ose. Vsaj do sedaj niso. LP! fakin712
Dragi moji ,probala sem že vse spreje,ki so namenjeni sršenom, vendar oni še vedno veselo letajo.Jutri pokličem gasilce,upam, da se mi nebojo smejali.Imam pa med znanci veliko takih, ki so jih sršeni pičili,in je bilo dosti kritično,zato sem jih poimenovala "golazni".Ni potrebno kritizirati izrazov,osredotoči se na pomoč, ki jo nekdo rabi RIMLJANKA. BISERKA55
Hvala za prijazno obvestilo, sršeni pa še vedno niso golazen. rimljanka
Včeraj sem see lotila "mojih nezaželenih podnajemnikov" (sršenov namreč). In sicer tako: najprej sem knezdo pošpricala s gasilnim aparatom CO2. Potem sem jih (seveda zmrznjene) pošpricala z Raid peno (celo gnezdo). No potem sem bila pa toliko pogimna, da sem gnezdo izbila iz trama v plastično vrečo in vse skupaj zažgala v sodu. Počutim se sicer kot največja morilka ampak sedaj lahko sedim na terasi :))) LP vsem anamarija40

Anamarija40: to je pa približno tako, kot v srednjem veku: ko so najhujše zločince obsodili na  obešenje, razčetverjenje in sežig na grmadi. Hja, zakon preživetja pač. Če ne bom jaz tebe, boš ti mene.

Cila
Jaz sem včeraj uničila eno sršenje in eno osje gnezdo v shrambi na mojem ranču na naslednji način. Ker sta bili obe gnezdi pod okensko polico, smo odstranili okno, oboje pošpricali s pipsom in pobegnili ven. Ko se je razjarjeni roj pomiril, smo z dolgo palico zbezali najprej eno gnezdo v kanto, nato srugo v srugo kanto, to odnesli na travnik in tam pustili. Čez čas ni bilo nobenega problema več in mi smo upali v shrambo. Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti