Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes kosilo: JOTA in AJDOVI ŽGANCI Jutri kosilo: ZELENJAVNA RIŽOTA, SOLATA SREDA: Juha iz puranjega stegna, zakuhana z rezanci (kuhano meso kasneje začinim in popečem na maslu in olivnem olju), pražen krompir, solata ČETRTEK: REPA, KRVAVICE, PIRE KROMPIR PETEK: ZELENJAVNA JUHA, SKUTNI ŠTRUKLJI 

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 05.dec 2016 12:23
Danes govedina iz včerajšnje juhe v grahovi omaki, seveda pa tudi juhica z vlivanci. Jutri pa juhica z fritati in jetrca s čebulo. Lahko da do palačinkine mase še za kak posladek
včeraj: chili con carne, polenta danes: cvetača v solati, popečen tofu jutri: špinačna juha, višnjevi muffini Avena
Včeraj: puran v smetanovi omaki, tortelini, solata Danes: rižota z zelenjavo in tuno, solata, ananas
nedjelja: pečena janjetina, paradjz i mladi luk, štrudla od sira, jabuka i šljiva ponedjeljak: kuhana šunka, hren, dimljeni sir i mladi luk utorak: paradajz juha, špinat, pohani pureći odresci i pomes frittes srijeda: goveđi odresci u umaku od šampinjona, tjestenina i zelena salata (Za četvrtak i petak još nemam ideju...) Pozdrav od Lidije...
Takole sva jedla: sobota špinačne tagliatelle s puranovimi koščki in jurčki v omaki, rdeč radič s fižolom nedelja pečena svinjska ribica, grah s smetano, pire krompir in rdeča pesa ponedeljek jaz sem šla s svojo mamo na pizzo, on pa je šel k svoji mami na golaž torek "taščin" golaž, polenta in endivja s koruzo danes včeraj skuhan boloneze, pospravljeni ostanki makaronov iz vseh škatel in zelena solata Dober tek gospodične, gospodiči in marsovčki. Vesna
Danes nič zdraveg, ampak dobrega: pohana govedina, zdrobovi kroketi, ohrovt v solati (zame "regrat u solat" s "špehom"), za sladico krofi - če jih bo še kaj "počakalo", saj sem jih spekla včeraj zvečer Tina
Bomo pa pri nas še zate zdravo jedli, ker bomo imeli na krožnikih sojine rezance in stročji fižol v omaki, zraven pa še zeljno solato. Ker se je potem treba malce pregrešiti, je v zamrzovalniku sladoled in stepena smetana v hladilniku. Čau, Loni
Včeraj : rižota iz divjih špargljev (iz skrinje!) s solato Danes : grisova juha, zeljne flikice Jutri : gobove (jurčki!) polpete + solata radič ( ko pa "cukr" pade, ob popoldnevih, košček črne 70% čokolade) LP Karmen V.
Jaz sem pa ravnokar dala v pečičo pečt fazana, nadevanega s kostanjevim nadevom. Za prilogo bom naredila malo praženega krompirja in zadnje jurčke (iz skrinje) "na žaru". Ker pa gremo v soboto na smučarijo za cel teden, bom že danes malo "valentinovska" in bom pražen krompir nadevala v majhne srčke v silikonski pekač, ga posula z ribanim sirom in malo popekla v pečici. Že včeraj pa sem v tem pekaču naredila borovničeve muffine v obliki srčkov. Pa dober tek vsem in LP Nada

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti