Danes fižolova juha in cmoki- slivovi in marelični. Sin bo pa cmoke preskočil zaradi treninga in je za večerjo naročil palačinke.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Danes fižolova juha in cmoki- slivovi in marelični. Sin bo pa cmoke preskočil zaradi treninga in je za večerjo naročil palačinke.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Dolgo že tu nisem nič napisala, kot da nebi nič kuhala....pa kuham, vsak dan... samo slikam ne, pol se mi pa zdi, da sploh ni kaj pisati...........pa vendar, danes sva imela:
polento in flosarski golaž, skledo zelene solate in obrezke piškotkov, ki niso uspeli ![]()
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951
Danes je bila pica, jutri pastafizol![]()
Tudi jaz sem pripravila meni za bozicno vecerjo: aperitiv zajbljev liker nato goveja juha z vlivanci, telecja pecenka, pohani piscanji koscki, domaci sirovi struklji, pecen krompir z rozmarinom, omaka po jamievem receptu, pecen brsticni ohrovt, mesana solata.Za posladek domaci piskoti-8 vrst, orehova in pehtranova potica ter ledena kava.
.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: cvetačna juha s sirom, makaroni z jabolkom
breskva![]()
![]()
![]()
Danes: pohane
perutničke, zelenjavni riž,
solata s
.
piškoti
![]()
mopsika
Sreda: ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pozdravček!
Božična fešta se v naši hiši začne na predvečer:
Kremna juha iz graha in špinače, popravljena z andouille flanom (da bolj fensi zveni, juhi se sicer reče veloute)
Pljučna z žara in kot priloge: popečen zelen fižol, mlad korenček indijsko odišavljen in nekoliko pire krompirja s pečenim česnom.
Sladica: Jabolčna pita in nekaj kremastega za odrasle. Za slednje še vedno zbiram ideje.
Potem pa na dopust. Ideja, da bo treba v
je dobra motivacija, da ne padeš z normalnega prehranjevanja. Tele
ne preveč resno jemati. Nisem našla nobene slikice za kopalke. :)
Pekla nisem letos čisto nič.
Vesele praznike vsem skupaj! ![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: piščanec z rižem v pečici, mešana solata
breskvaDanes: makaroni z zelenjavno omako, zelena solata
Jutri kosilo: domače klobase, krompirjeva solata
Jutri praznična većerja: kruhki z različnimi namazi( tuna, zelenjavni, ...)
goveja juha z rezanci,
pečen svinjski vrat, zrezki v omaki![]()
štruklji z nadevom iz rdečega zelja, z ohrovtovim nadevom in ajdovi s skutnim nadevom pa še malo idrijskih žlikrofov (narejenih v soboto in zamrznjenih)
dušen brstični ohrovt, pečena koleraba
radič s fižolom
za sladico pa pravkar pečena orehova potica
in šest vrst piškotov, ki so še v izdelavi
Po večerji pa skupaj k polnočnici .![]()
lepe praznike vsem skupaj![]()
marju
Vsem ljubiteljem KULINARIKE mirne Božične praznike in še veliko veselja pri pripravi obrokov in ustvarjanju novih receptov.
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike

Dušeno sladko zelje